foto

Vesa-Matti Loiri

  • nar. 4.1.1945 (74 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2019 Mestari Cheng
2018 Helsinki Mansplaining Massacre
2015 Elämältä kaiken sain
2013 Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti (koncert)
2012 Cesta na sever
2011 Varasto
2009 Ivalo-Inari-Kasari (koncert)
Provinssirock 2009 - Vesa-Matti Loiri (koncert)
2005 Kaksipäisen kotkan varjossa
2004 Uuno Turhapuro - This Is My Life
2003 Pahat Pojat
Tähtikeinu (TV film)
2002 Rumble
2000 Autobus sebevrahů
1999 Hra na špióny
Sokkotanssi
Talossa on Saatana (TV film)
1998 Johtaja Uuno Turhapuro - pisnismies
1997 Kummeli kultakuume
1995 Ruuvimies (TV film)
1994 Kesäyön unelma (TV film)
Vääpeli Körmy - Taisteluni
1993 Ripa ruostuu
Uuno Turhapuron poika
1992 Kim byl Joe Luis?
Uuno Turhapuro, Suomen tasavallan herra presidentti
1991 Uuno Turhapuro, herra Helsingin herra
Vääpeli Körmy ja vetenalaiset vehkeet
1990 Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla
1988 Tupla-Uuno
1987 Uuno Turhapuro kaksoisagentti
Älä itke Iines
1986 Liian iso keikka
Pikkupojat
Uuno Turhapuro muuttaa maalle
1985 Hei kliffaa hei!
Kepissä on kaksi päätä (TV film)
Uuno Epsanjassa
1984 Lentävät luupäät
Uuno Turhapuro armeijan leivissä
1983 Jon
Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin
1982 Uuno Turhapuro menettää muistinsa
Vlčí léto laponského mlynáře
1981 Pedon merkki
Uuno Turhapuron aviokriisi
1980 Tup-akka-lakko
1979 Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit
Seth Mattsonin tarina (TV film)
1978 Rautakauppias Uuno Turhapuro, presidentin vävy
Tuonelan joutsen (TV film)
1977 Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon
Tykkimies Kauppalan viimeiset vaiheet (TV film)
1976 Lottovoittaja UKK Turhapuro
Seitsemän veljestä (divadelní záznam)
1975 Professori Uuno D.G. Turhapuro
Rakastunut rampa
Ystävyysottelu (TV film)
1974 Robin Hood ja hänen iloiset vekkulinsa Sherwoodin pusikoissa (TV film)
1973 Baksmälla
Lasinen eläintarha (TV film)
Uuno Turhapuro
1972 Hellyys
1971 Hirttämättömät
Kahdeksas veljes
Kaikki tyrkkii toisiaan (TV film)
1970 Jussi Pussi
1969 Leikkikalugangsteri
Näköradiomiehen ihmeelliset siekailut
Oma (TV film)
Pohjan tähteet
1968 Jännitysnäytelmä: Meteor 02 (TV film)
Keikka (TV film)
Luule kanssamme (TV film)
Miehemme maassa (TV film)
Noin 7 veljestä
1967 Bezradní
Ihmisiä elämän pohjalla (divadelní záznam)
Kahden maanantain muisto (TV film)
Olviretki Schleusingenissa (TV film)
Piirakat (TV film)
Teatterituokio: Barrabas (TV film)
Teatterituokio: Mies ja laatikko (TV film)
1962 Chlapci

TV seriály

2014 Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus (TV seriál)
2003 Speden parhaat (TV seriál) - a.z.
2002 Jurismia! (TV seriál)
2000 Mustan kissan kuja (TV seriál)
Susi rajalla (TV seriál)
1999 Muodollisesti pätevä (TV seriál)
1998 Lääkärit tulessa (TV seriál)
Putkinotko (TV seriál)
Team Ahma (TV seriál)
1996 Lihaksia ja luoteja (TV seriál)
Uuno Turhapuro (TV seriál)
1990 Hyvät herrat (TV seriál)
1985 Lyhyitä erikoisia (TV seriál)
1982 Doba železná (TV seriál)
Pitkä talvi (E04)
Sampo (E02)
Kultanainen (E01)
1967 Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja (TV seriál)
Sotasankarit (TV seriál)
1966 Hanski (TV seriál)

Dokumentární

2017 Paula Koivuniemi @studio (TV film)
2014 Nyt uutta Suomessa! - Suomalaisen mainonnan historia (TV seriál) - a.z.
2011 Näin tehtiin Varasto (TV film)
Ruisrock - 40 vuotta rockia ja rakkautta (TV film)
2010 Ohjaaja matkalla ihmiseksi - Mikko Niskasen tarina (TV seriál)
Vesku
2009 Magneettimies
2007 Viihteen 50 (TV seriál)
2003 Making of 'Pahat pojat'
Onnen tähden - Keskioluen tarina (TV film) - a.z.
Sininen laulu - Suomen taiteiden tarina (TV film)
2002 Koomikon kuva - Spede Pasanen 1930 - 2001, osa 1 (TV film)
Koomikon kuva - Spede Pasanen 1930 - 2001, osa 2 (TV film) - a.z.
1999 Bioterror
1998 Näin tehtiin Uuno Turhapuro (TV film)
1996 Erään oopperan synty - a.z.
1987 Lapsuuteni Suomi (TV seriál)
1983 Kerran vielä, Pojat! (TV film)
Soolo suoraan sydämestä (TV film)
1982 Rauta-ajan raportti (TV film)
1971 Sarja kuvia

Scenáristická filmografie

Skladatelská filmografie

Filmy

1986 Klovni

TV pořady

1999 Sana mania (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1971 Hirttämättömät

Host

TV pořady

2018 Hyvät katsojat (TV pořad)
2017 Itsenäisyyspäivä (TV pořad)
2016 Arman LIVE (TV pořad)
Riemuloma Palandereilla (TV pořad)
2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad)
Loirinuotiolla (TV pořad)
Rauhassa (TV pořad)
Robin (E06)
Retrohelmet (TV pořad)
2014 SuomiLOVE (TV pořad)
2013 Hjallis (TV pořad)
Sarasvuo (TV pořad)
2012 Heikki & Mikko Show (TV pořad)
Vain elämää (TV pořad)
2011 Daa-da daa-da - Syksyn sävel -retro (TV pořad)
Torilla tavataan - MM-kultajuhlat (TV pořad)
2010 Marja Tyrnin Joulushow (TV pořad)
2007 Mansikkapaikka (TV pořad)
2006 Ruben (TV pořad)
2005 Viihdevuodet (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)
Ruben & Joonas (TV pořad)
2003 Estradilla: HUIPS-show (TV pořad)
Top 40 (TV pořad)
2002 Hyppönen Enbuske Experience (TV pořad)
Leikin varjolla (TV pořad)
Yokotai (TV pořad)
2001 Estradilla: Vesa-Matti Loiri - Legenda (TV pořad)
Minä, sinä, hän - Kiitoskonsertti Spedelle (TV pořad)
1997 BumtsiBum! (TV pořad)
1996 45 minuuttia (TV pořad)
1994 Pelimies Vesku (TV pořad)
1992 Q ja tähdet (TV pořad)
Suomi-Neidon syntymäpäivät (TV pořad)
Tuttu juttu (TV pořad)
Vesku rempallaan (TV pořad)
1990 Seppo Hovin seurassa (TV pořad)
1989 Paha yskä (TV pořad)
1988 Vesku show (TV pořad)
1986 Emma 1986 (TV pořad)
1985 Kymppitonni (TV pořad)
1984 SA-int 1984 (TV pořad)
1982 Vesku 20 vuotta eli Uunosta Einoon (TV pořad)
1980 Eurovision laulukilpailu 1980 - Suomen karsinta (TV pořad)
Vanha! ihmisiä, vuosia, elämää vanhalla ylioppilastalolla (TV pořad)
1979 Laulunlyömät (TV pořad)
Parempi myöhään (TV pořad)
1978 Lapin kesä (TV pořad)
1977 Hyvää iltaa Helsinki - täällä Varsova (TV pořad)
1976 Pop Liisa (TV pořad)
1975 Eurovision laulukilpailu 1975 - Suomen karsinta (TV pořad)
1972 Syksyn sävel 1972 (TV pořad)
1971 M-show (TV pořad)
1968 Murheenlaakso (TV pořad)
Olispa kerran (TV pořad)
Spede show (TV pořad)
1967 50 pientä minuuttia (TV pořad)
Jatkoaika (TV pořad)
Kivenhakkaaja Valperin painajaiset (TV pořad)
Suomi 50 vuotta 6.12.1967 (TV pořad)
1965 Spedevisio (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace