foto

Lily Allen

  • nar. 2.5.1985 (33 let)
    Hammersmith, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lily Allen, rodným jménem Lily Rose Beatrice Allen, je známá hudební zpěvačka a autorka písní. Narodila se 2. května roku 1985 v Londýně. Jejími rodiči jsou filmová producentka Alison Owen a otcem hudebník Keith Allen. Má tři vlastní a několik nevlastních sourozenců, z nichž nejznámější je její mladší bratr Alfie Allen, kterého můžeme znát ze seriálu Hra o trůny.

Její dětství nebylo zrovna ukázkové. Když byly Lily čtyři roky, opustil je její otec a tak vyrůstala jen s matkou. Chodila celkem na třináct škol, z některých však byla vyloučena. Z poslední školy odešla, když jí bylo 15 let, protože dle svých slov "nechtěla strávit třetinu života přípravou na práci v další třetině života, aby si na poslední třetinu života zajistila penzi". Když byla s rodinou na dovolené na Ibize, rozhodla se, že tam zůstane se svými přáteli a usídlila se v městečku Sant Antoni de Portmany. Vydělávala si zde v obchodě s názvem "Plastic Fantastic" a mimo jiné i prodejem extáze. V roce 2011 se provdala za podnikatele Sama Coopera a na podzim toho roku se jim narodila dcera Ethel Mary. Dva roky na to se jim narodila i druhá dcera, které dali jméno Marnie Rose.

Před kamerou se objevila poprvé v roce 1988 v show THE COMIC STRIP PRESENTS..., v díle nazvaném "The Yob", na kterém se i z části podílel její otec. V roce 1998 si zahrála menší roli dvorní dámy ve filmu KRÁLOVNA ALŽBĚTA s Cate Blanchett v hlavní roli.

Hudební začátky neměla Lily zrovna lehké. Odmítlo ji několik nahrávacích společností. Až v roce 2002 využila známostí svého otce a podepsala smlouvu s nahrávací společností Warner Music. Když ale z firmy odešel člověk, se kterým smlouvu uzavřela, společnost o ní ztratila zájem a byla nucena odejít. Chvíli uvažovala o kariéře květinářky, ale brzy si to rozmyslela a vrátila se zpět k hudbě. V roce 2005 podepsala smlouvu s Regal Records, která ji ale slávu také nepřinesla.

Odrazovým můstkem pro ni byl její účet na Myspace, na který začala nahrávat demoverze svých písní a poté, co se jí nashromáždily desítky tisíc přátel, si jí všiml časopis The Observer Music Monthly a to vedlo k tomu, že jí její nahrávací společnost dala větší volnost a mohla také použít své písně, které sama napsala. Její debutové album s názvem ALRIGHT, STILL bylo vydáno v limitované edici v roce 2006 a obsahovalo písně jako "Smile", "LDN" nebo Friday Night. Když poté vyšlo v roce 2007 v USA, prodalo se ho více než 34 000 kůsů a umístilo se na dvacátém místě v hitparádě Billboard Album Charts. Poté, co se její singl "Smile" umístil na první pozici britské hitparády, měla již slušně nakročeno ve své budoucí hudební kariéře, a tak v roce 2009 vydala své druhé album s názvem "IT'S NOT ME, IT'S YOU. To bylo opět úspěšné a obsahovalo třeba hity jako "The Fear", "Not Fair" a také kontroverzní "Fuck You".

V roce 2012 se objevila v písni zpěvačky Pink s názvem "True Love" a dále vydala singly "Hard Out Here" a "Air Baloon", které se objevily na jejím nejnovějším albu SHEEZUS, vydané v roce 2014.

Tomáš "Nexík" V.

Herecká filmografie

Filmy

2007 Buzzcocks... Imagine a Mildly Amusing Panel Show (TV film) - a.z.
1998 Královna Alžběta

TV seriály

1985 Neighbours (TV seriál)

Dokumentární

2013 Robbie Williams - Noc v Palladiu (koncert)
2009 Glastonbury 2009 (koncert)
Vítejte v 80. letech (TV seriál)
2007 Concert for Diana (koncert)
Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)

TV pořady

2014 The BRIT Awards 2014 (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2010 The BRIT Awards 2010 (TV pořad)
2009 Queens of British Pop (TV pořad)
2008 The Sunday Night Project (TV pořad)
2007 Most Daring (TV pořad)
The BRIT Awards 2007 (TV pořad)
The Graham Norton Show (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2006 T in the Park (TV pořad)
2005 Friday Night Project, The (TV pořad)
Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
Strictly Come Dancing (TV pořad)
Tavis Smiley (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1996 Never Mind the Buzzcocks (TV pořad)
1993 Jools's Hootenanny (TV pořad)
Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
Quelli che... il calcio (TV pořad)
1992 Later... With Jools Holland (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
This Morning (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Lily Allen feat. Giggs - Trigger Bang (hudební videoklip)
2014 Lily Allen - Air Balloon (hudební videoklip)
Lily Allen - As Long as I Got You (hudební videoklip)
Lily Allen - Our Time (hudební videoklip)
Lily Allen - Sheezus (hudební videoklip)
Lily Allen - URL Badman (hudební videoklip)
2013 Lily Allen - Hard out Here (hudební videoklip)
Lily Allen - Somewhere Only We Know (hudební videoklip)
P!nk feat. Lily Allen - True Love (hudební videoklip)
2011 T-Pain feat. Wiz Khalifa, Lily Allen - 5 O'Clock (hudební videoklip)
2010 Professor Green feat. Lily Allen - Just Be Good To Green (hudební videoklip)
2009 Lily Allen - 22 (hudební videoklip)
Lily Allen - Fuck You (hudební videoklip)
Lily Allen - Not Fair (hudební videoklip)
Lily Allen - Who'd Have Known (hudební videoklip)
2008 Lily Allen - The Fear (hudební videoklip)
2007 Common feat. Lily Allen - Drivin' Me Wild (hudební videoklip)
Lily Allen - Alfie (hudební videoklip)
Mark Ronson feat. Lily Allen - Oh My God (hudební videoklip)
2006 Lily Allen - LDN (hudební videoklip)
Lily Allen - Littlest Things (hudební videoklip)
Lily Allen - Smile (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace