foto

Lukáš Černý

  • nar. 1976
    Československo

Biografie

„Obraz, zvuk a hudba jsou jakousi svatou trojicí, která, když se dílo podaří, může prohloubit emoci, kterou divák při sledování filmu vnímá. A to je to, co nás na tom láká.“ (Lukáš Černý v článku Listy Jižní Moravy)
 
Lukáš Černý je hudební producent, kytarista a skladatel. Koncem 90. let 20. století byl jedním ze zakládajících členů hudební kapely Paradox, která působí zejména v severních Čechách.

Při skládání hudby Černý dlouhodobě spolupracuje se svou životní partnerkou a později manželkou Veronikou Černou, za svobodna Zaňkovou, aktérkou pěvecké soutěže Česko hledá Superstar. Spolupracovali spolu již v roce 2005 na její desce „Kapky v moři“. Jejich první spolupráce na poli filmové hudby začala v roce 2013 u nepříliš úspěšné komedie Jedlíci aneb Sto kilo lásky. Od té doby spolu složili hudbu například k filmu Kluci z hor nebo seriálu Čechovi.

Honza "HonzaBez" Bezděkovský

Skladatelská filmografie

Filmy

2021 Stáří není pro sraby
2019 Voda, čo má drží nad vodou
2018 Kluci z hor
2016 Tajemství pouze služební
2013 Jedlíci aneb Sto kilo lásky

TV seriály

2019 Čechovi (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
další epizody (10)
2015 Stopy života (TV seriál)
Na dřeň (S02E08)
Poslední návrat II. (S02E07)
Poslední návrat (S02E06)
další epizody (11)
2014 Stopy života (TV seriál)
Bílý střelec (S01E08)
Zlatá mládež (S01E07)
Poslední sbormistr (S01E06)
další epizody (7)
2013 Stopy života (TV seriál)
Dívčí sen (S01E01)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky