foto

Irene Cara

  • nar. 18.3.1959 (61 let)
    New York City, New York, USA

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Golden Globes

  • 1984 -Flashdance (Nejlepší originální píseň)
  • 1981 -Sláva (Nejlepší herečka - komedie nebo muzikál)

Herecká filmografie

Filmy

1992 Piko a Kolumbus
1990 Caged in Paradiso
Sněhurka a jak to bylo dál
1986 Busted Up
1985 Úplné šílenství
1984 V žáru velkoměsta
1983 Příběh Medgara Everse (TV film)
Taxikáři
1982 Killing 'em Softly
Sister, Sister (TV film)
1980 Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones (TV film)
Sláva
1976 Apple Pie
Sparkle
1975 Aaron Loves Angela

TV seriály

1979 Kořeny (TV seriál) - herec, a.z.
Part VII (1960–1967) (E07) - a.z.
Part V (1932–1933) (E05)
Part IV (1918–1921) (E04)
další epizody (4)
1976 Kojak (TV seriál)
Jen o vlásek (S04E07)
1971 Electric Company, The (TV seriál)
1951 Love of Life (TV seriál)

Dokumentární

2018 Whitney - a.z.
2004 Get Down Tonight: The Disco Explosion (TV film)
2003 The Disco Ball (koncert)
1980 On Location with: FAME

Hudební videoklipy

1984 Ray Parker Jr.: Ghostbusters (hudební videoklip)

Host

TV pořady

1986 The 58th Annual Academy Awards (TV pořad)
1984 The 56th Annual Academy Awards (TV pořad)
1981 The 53rd Annual Academy Awards (TV pořad)
1972 The Midnight Special (TV pořad)