foto

Yoo-bi Lee

  • nar. 22.11.1990 (28 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Lee Yu Bi se narodila 22. listopadu 1990 v Jižní Koreji. Svou hereckou kariéru začala debutem v sitcomu Vampire Idol (2011), kde si zahrála např. po boku Woo-Bin Kima, který v tomtéž roce také rozjížděl svou hereckou kariéru. Na další role nemusela dlouho čekat a hned po Vampire Idol si zahrála vedlejší roli v seriálu The Innocent Man (2012) a Gu Family Book (2013), kde se setkala s velice populárním Jihokorejským hercem a zpěvákem Seung-Gi Leem.

Rok po Gu Family Book si Yu Bi dokonce stihla zahrát ve dvou různých snímcích a to ve filmu The Royal Tailor (2014) a seriálu Pinocchio (2014), kde ztvárnila mladou začínající reportérku v redakci YGN.

Rok 2015 byl dále pro Lee Yu Bi zlomový, jelikož po filmu Twenty (2015) byla obsazena do její první hlavní role a to v seriálu Scholar Who Walks the Night (2015), v němž ztvárnila dceru šlechtice, jehož rodina přišla o vše, poté co byl obviněn ze zrady. V tomto snímku si Lee Yu Bi zahrála s jedním z nejpopulárnějších herců Jihokorejské filmografie, kterým je Joon-Gi Lee. Yu Bi je dcerou poměrně slavné herečky Kyeon Mi Ri, která se objevila v úspěšných dramatech jako Jumong (2006) a Rooftop Prince (2012).

Herečka Yu Bi byla dotazována jestli by dostala takové role, kdyby její mámou nebyla Kyeon Mi Ri. Ta odpověděla, že šance na příchozí role se určitě zvyšují, ale pokud pro ně nebude mít dostatečný talent, tak pravděpodobně nebudou další přicházet.

Mkqp

Herecká filmografie

Filmy

2018 Iutsachon
2015 Seumool
2014 Královský krejčí

TV seriály

2018 Sireul ijeun geudaeege (TV seriál)
2017 Eojjeoda 18 (TV seriál)
2016 Hamburo aeteuthage (TV seriál)
2015 Bameul geotneun sunbi (TV seriál)
2014 Pinokio (TV seriál)
2013 Gugaui seo (TV seriál)
2012 Sesang eodiedo eobneun chakhan namja (TV seriál)
2011 Baempaieo aidol (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 화신 - 마음을 지배하는 자 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace