foto

Corinne Cléry

  • nar. 23.3.1950 (69 let)
    Paříž, Francie

Biografie

Corinne Clery, vlastním jménem Corinna Picolo, je francouzská herečka narozená 23.března 1950. Narozena v Paříži, Clery odstartovala svou hereckou kariéru v pozdních 60.letech pod uměleckým jménem Corinne Piccoli.

Divákům se Clery poprvé výrazněji představila ve francouzsky mluveném kontroverzním filmu STORY OF O (1975, Historie d'O). Pro francouzský módní časopis LUI nafotila přední obálku ve velmi rozáhlém nákladu. Proslavila se ovšem rolí Bond girl Corinne Duffour v bondovce MOONRAKER. V poměrně málo známém filmu THE HUMANOID, hrála s Barbarou Bach a Richardem Kielem, s kterými účinkovala právě v bondovce Moonraker.

Ze známějších filmů uveďme film COVERT ACTION s Davidem Janssenem, film HITCH HIKE (1975) a taky filmové dílo Sergia Corbucciho BLUFF - STORIA DI TRUFFE E DI IMBROGLIONI (1976) s Adrianem Celentanem a Anthony Quinnem. Většina jejích filmů následovaných po bondovce Moonraker byla vyrobena v Itálii v italském znění.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Beyond the Mist
2010 Ritmo della vita, Il (TV film)
2008 Ti stramo: Ho voglia di un'ultima notte da manuale prima di tre baci sopra il cielo
2007 Il peso dell'aria
2002 Diario di Matilde Manzoni, Il
2001 Prigionieri di un incubo
2000 Alex l'ariete
1999 Stella di Mare (TV film)
1996 La signora della città (TV film)
1995 A Dio piacendo
Roi de Paris, Le
1994 Donna di cuori
1993 Moscacieca (TV film)
1992 Non chiamarmi Omar
1991 28° minuto
Errore fatale (TV film)
L'odissea (TV film)
Mouettes, Les (TV film)
Per sempre
1990 Occhio alla perestrojka
Vacanze di Natale '90
Život s dětmi (TV film)
1988 Partita, La
Rimini, Rimini - po roce
1987 Vítězství (TV film)
1986 La miel del diablo
Via Montenapoleone
Yuppies, i giovani di successo
1984 Giochi d'estate
1983 Jeden proti celému impériu
1981 L'ultimo harem
1980 Eroina
Nenávidím blondýnky
1979 Humanoid
Moonraker
Viaggiatori della sera, I
1978 Sono stato un agente C.I.A.
1977 Autostop za dva milióny
Kleinhoff Hotel
Tři tygři proti třem tygrům
Úderné čety
1976 Bluff storia di truffe e di imbroglioni
Natale in casa d'appuntamento
Strip-tease
Velký strach
1975 Příhody dívky O
1973 Sergente Rompiglioni, Il

TV seriály

2008 Okouzlení X (TV seriál)
2007 Okouzlení IX (TV seriál)
2002 Non ho l'età 2 (TV seriál)
1999 Tre addii (TV seriál)
1998 Forza dell'amore, La (TV seriál)
1997 Misteri di Cascina Vianello, I (TV seriál)
1992 Ispettore anticrimine, L' (TV seriál)
1989 Disperatamente Giulia (TV seriál)

Dokumentární

2017 Super vacanze di Natale - a.z.

Host

TV pořady

1992 Gottschalk Late Night (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace