foto

Esko Mattila

  • nar. 15.8.1920
    Ii, Finsko
  • zem. 23.12.1993 (73 let)
    Helsinky, Finsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1991 Kuolleita unelmia (TV film)
1989 Sokko (TV film)
1986 Valtuuskunta (TV film)
1983 Akaton mies
1982 Jousiampuja
1981 Uuno Turhapuron aviokriisi
1980 Laahus (TV film)
Poltettu oranssi (TV film)
1979 Ljubov Jarovaja (TV film)
Natalia
1978 Miten meitä on opetettu mielistelemään (TV film)
1977 Pää (TV film)
Sakea veri (TV film)
Teatterituokio: Pyhät pykälät (TV film)
1976 Ennen auringonlaskua (TV film)
Neiti Ellinora ja sininen metsä (TV film)
Teatterituokio: Oi säästöpankin virkailija, oi rakastettuni (TV film)
1975 Anjuta (TV film)
Kuvien takana (TV film)
Mies, joka ei osannut sanoa EI
Usko, toivo, rakkaus (TV film)
1974 Pastorinvaalit (TV film)
Tavallinen Impi (TV film)
1973 Pohjantähti
1972 Huone puutalossa (TV film)
Omanarvontunto (TV film)
Se on sitten kevät (TV film)
1969 Kolme valkoista paitaa (TV film)
Teatterituokio: Kihlajaiset (TV film)
Teatterituokio: Suomen paras näyttelijä (TV film)
Teatterituokio: Äiti (TV film)
Viisitoista narua rahaa (TV film)
1968 Jännitysnäytelmä: Anteeksi, väärä numero (TV film)
Jännitysnäytelmä: Ovi (TV film)
Lude (TV film)
Perimmäisten ammattien äärellä (TV film)
Puulinna
Teatterituokio: Junamatkalla (TV film)
Teatterituokio: Leskimies Jarl (TV film)
Täällä Pohjantähden alla
Uhkapeli (TV film)
1967 Alaston kuningas (TV film)
Kunniakuja (TV film)
Olviretki Schleusingenissa (TV film)
Teatterituokio: Kohtalokas lemmenleikki (TV film)
Teatterituokio: Maku (TV film)
Teatterituokio: Varjo (TV film)
1966 Aamiainen motellissa (TV film)
Herakles (TV film)
Kapituliherra (TV film)
Kuningas IV (TV film)
Teatterituokio: Eikä varpunenkaan putoa (TV film)
1965 Teatterituokio: Ruukku (TV film)
Valtatiellä (TV film)
Viitospöydän nuoripari (TV film)

TV seriály

1988 Poliisijuttu (TV seriál)
Suomalainen piruetti (E01)
1985 Lyhyitä erikoisia (TV seriál)
1983 Akaton mies (TV seriál)
1978 Sodan ja rauhan miehet (TV seriál)
Tuntematon diplomaatti (E01)
1976 Kumpi hallitsee - ihminen vai alkoholi (TV seriál)
Maausko uus (TV seriál)
Sosiaalityöntekijä Virtanen (TV seriál)
1975 Timantti (TV seriál)
1973 Virtanen vastaan Järvinen (TV seriál)
1971 Havukka-ahon ajattelija (TV seriál)
Mummoni ja Mannerheim (TV seriál)
1970 Veijo Meren tarinoita (TV seriál)
1969 Kivikasvot show (TV seriál)
Lyyli ja aikamiespoikansa Anselmi (TV seriál)
1968 Kakspiippunen juttu (TV seriál)
1967 Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja (TV seriál)

Host

TV pořady

1973 No, mitä mies? (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky