foto

Claudia Ferri

  • nar. Montréal, Quebec, Kanada

Biografie

Claudia Ferri se narodila v Montrealu, Quebec, Kanada. Tato oblast je mnohokulturní skupinou Italů, Angličanů, Francouzů, ale i Arabů. K tomu ke všemu je i rodový původ Claudie stejně bohatý. Předci z matčiny strany jsou Irové, Skotové, Francouzi a Indiáni, ze strany otce pak Italové. Tento původ je její velkou devízou pro herectví, neboť plynule ovládá několik jazyků (angličtina, italština, francouzština a španělština). Na televizní obrazovce debutovala jako Danielle v jedné epizodě seriálu MaCGYVER v roce 1989.

Během kariéry ztvárnila množství žen různých národností. Ve svém prvním televizním seriálu TRIPLEX se objevuje jako Ana Maria z Argentiny. Její první významnější rolí byla kubánka Maura Ramirez ve snímku HON NA ŠAKALA v roce 1997, kde se objevila po boku Aidana Quinna či Donalda Sutherlanda. Rovněž ztvárnila ženu italského mafiána Christinu Panzonni ve druhém pokračování seriálu OMERTA II.

V roce 2001 hrála Claudie ve dvou oceňovaných krátkých filmech: SOOTHER (vítěz pro nejlepší dětský film na Uppsala film festivalu ve Švédsku) a KILLING TIME (vítěz nejlepší kanadský krátký film na World Wide Festivalu krátkých filmů v Torontu). V témže roce hrála rovněž v televizním filmu SRPNOVÝ SNÍH jako manželka Stephena Rea, v příběhu pojednávající o osudech židovských přistěhovalců. Náš nezničitelný obr z hlíny Golem je výrazným dějovým prvkem tohoto dramatu.

V roce 2003 jí můžeme spatřit jako neurotickou Annu Barberini v úspěšné komedii o italských emigrantech MAMBO ITALIANO. Za tuto roli byla nominována v roce 2004 v Kanadě na Comedy Award a další nominace této role byla na Awards Jutra pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. V roce 2003 se na obrazovkách objevuje nová série CIAO BELLA, kde jsou hlavní protagonisté Claudia Ferri, Ellen David and Tony Calabretta. Za roli Eleny Batisty v tomto seriálu získala v roce 2005 „Montreal Award ACTRA“. Série CIAO BELLA byla nominována na Zlatý Rose ve Švýcarsku jako nejlepší komedie. V létě roku 2010 se Claudia objevuje v roli Marie po boku Aidana Quinna ve filmu ACROSS THE LINE: EXODUS CHARLIE WRIGHT.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

2019 Ice Cream in the Cupboard
Only Mine
2016 The Bronx Bull
2015 A Date with Miss Fortune
2011 Alone with Mr. Carter
2010 Across the Line: The Exodus of Charlie Wright
Padělatelé (TV film)
2009 3 saisons
40 Is the New 20
Assassin's Creed: Lineage
Dédé, à travers les brumes
Poslední templář (TV film)
Velké horko
Zrádný prsten (TV film)
2008 The Christmas Choir (TV film)
Válečné hry 2: Kód smrti
2007 Osudný zlom (TV film)
Too Young to Marry (TV film)
2005 Hunt for Justice (TV film)
Saving Milly (TV film)
2003 Mambo italiano
2001 Killing Time
Podivné dítě (TV film)
Soother
Srpnový sníh (TV film)
Vražedné sny
2000 Předstírané lži
Stardom
1999 36 hodin do smrti (TV film)
Nejmladší kmotr (TV film)
1997 Hon na Šakala
1996 Hard Core Logo
1994 Sleeping with Strangers

TV seriály

2018 The Detectives (TV seriál)
Father's Day (S01E04)
Faits divers (TV seriál)
Episode 10 (S02E10)
Episode 9 (S02E09)
Episode 8 (S02E08)
další epizody (8)
2017 Bad Blood (TV seriál)
Když ti nejdou karty (S01E05)
Můj dům, moje zbraň (S01E04)
Queen of the South (TV seriál)
El Camino De La Muerte (S02E06)
El Nacimiento de Bolivia (S02E05)
Unité 9 (TV seriál)
Episode 6 (S06E06)
Episode 5 (S06E05)
Episode 4 (S06E04)
další epizody (6)
2016 19-2: Policie Montréal (TV seriál)
Bitch (S03E04)
Unité 9 (TV seriál)
Episode 24 (S05E24)
Episode 23 (S05E23)
Episode 21 (S05E21)
další epizody (13)
2015 Public Morals (TV seriál)
O'Bannon's Wake (E03)
Unité 9 (TV seriál)
Episode 10 (S04E10)
Episode 8 (S04E08)
Episode 7 (S04E07)
další epizody (7)
2014 La marraine (TV seriál)
2013 Darebák (TV seriál)
Killing Grace (S01E10)
Chasing the Dragon (S01E09)
A House Is Not a Home (S01E08)
další epizody (10)
2012 Drsný šerif (TV seriál)
Indiánská krev (S01E09)
Zločin (TV seriál)
Co vím (S02E13)
Kluk, nebo holka (S02E12)
Buldok (S02E11)
další epizody (8)
2011 Zločin (TV seriál)
Orfeus (S01E12)
Pohřešovaný (S01E11)
2009 Gentleman, Le (TV seriál)
2007 Durham County (TV seriál)
Závod o dobytí Marsu (TV seriál)
2004 Naked Josh (TV seriál)
2003 Les aventures tumultueuses de Jack Carter (TV seriál)
1999 Omerta III (TV seriál)
1997 Omerta II (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
Free Fall (S01E05)
1989 MacGyver (TV seriál)
Příměří (S05E04)

Dokumentární

2001 Viva la Frida! (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky