foto

Melissa Joan Hart

  • nar. 18.4.1976 (41 let)
    Smithtown, Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým menom Melissa Joan Catherine Hart, sa narodila v Smithtowne a vyrástla v Sayville v New Yorku. Jej herecká kariéra začala už keď mala štyri roky. Spočiatku bola jej agentom mama Paula. Vyrastala so siedmimi súrodencami, piatimi mladšími sestrami a dvomi mladšími bratmi. Účinkovala v dvoch hrách ako najmladší člen New York's Circle Repertory Lab Company v 1989: "Beside Herself" a v 1990: "Imagining Brad". S obľubou citovala Audrey Hepburnovú. V roku 2003 padla pod čepiec s najmladším z troch detí, Markom Wilkersonom, s ktorým má dvoch synov: Masona (2006) a Braydona (2008).

Už ako malá účinkovala v rôznych seriáloch a TV filmoch. Slávu jej však priniesol seriál SABRINA MLADÁ ČARODEJNICA, ktorý vznikal v rokoch 1996-2003. Zahrala si mladú čarodejnicu Sabrinu, ktorá žije vo viktoriánskom dome so svojimi tetami, taktiež čarodejnicami. V seriáli sa angažovala taktiež ako producentka či režisérka. Film UŽ SA NEVIEM DOČKAŤ je jej filmovou prvotinou mimo TV filmov, kde si síce zahrala nepodstatnú úlohu, ale po boku Jennifer Love Hewittovej. Celovečerná komédia ŠIALENÁ JAZDA je prvým filmom, kde stvárnili spolu s Adrianom Grenierom hlavné postavy. Nemenej známe sú aj iné filmy ako ZVRÁTENÁ TÚŽBA, PREŽILI DVAJA či komédia VIANOČNÝ ÚNOS.

Marsello

Herecká filmografie

Filmy

2017 A Very Merry Toy Store (TV film)
CarGo
2016 Broadcasting Christmas (TV film)
God's Not Dead 2
2014 Santa Con
2011 Satin
2010 Nine Dead
2009 Moje falešná svatba (TV film)
2008 Whispers and Lies (TV film)
2007 Vánoční únos (TV film)
2006 Dirtbags (TV film)
Jesus, Mary and Joey
2003 Rent Control (TV film)
2002 Blesková šance
Hold On
Intimate Portrait: Melissa Joan Hart (TV film)
2001 Bulšit
Přestávka: Škola mimo provoz
2000 Batman Beyond: Return of the Joker
Myšák Santa (TV film)
Specials, The
1999 Love American Style (TV film)
Sabrina, Down Under (TV film)
Šílená jízda
1998 Jak umlčet Mary (TV film)
Poslední mejdan
Sabrina jede do Říma (TV film)
1997 Přežili dva (TV film)
Správné styky (TV film)
Totally California (TV film)
1996 Sabrina (TV film)
Zvrácená touha (TV film)
1995 Clarissa (TV film)
Family Reunion: A Relative Nightmare (TV film)
1986 Christmas Snow (TV film)
1985 Adventures of Con Sawyer and Hucklemary Finn, The (TV film)

TV seriály

2014 Případy pro Lauru (TV seriál)
2010 Melissa a Joey (TV seriál)
2001 Express Yourself (TV seriál)
1999 Sabrina the Animated Series (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1996 Praštěná holka (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
1995 Bonnie Hunt Show, The (TV seriál)
1991 Clarissa vám to vysvětlí (TV seriál)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)
1985 Kane & Abel (TV seriál)

Dokumentární

2014 Bystander Revolution (TV seriál)
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
2004 I Love the '90s (TV seriál)
2003 50 Greatest TV Animals (TV film)
2002 Intimate Portrait: Barbara Eden (TV film)
Intimate Portrait: Young Hollywood
Screen Tests of the Stars (TV film)
ShirleyMania (TV film)

TV pořady

2014 Za scénou s Giulianou (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 The Real (TV pořad)
2012 Ricki Lake Show, The (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2002 Jamie Kennedy Experiment, The (TV pořad)
2001 The 28th Annual American Music Awards (TV pořad)
2000 Teen Choice Awards 2000, The (TV pořad)
1999 Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2004 Britney Spears: Greatest Hits - My Prerogative (hudební videoklip)
1999 Britney Spears: (You Drive Me) Crazy (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2017 The Watcher in the Woods
2014 Santa Con
2005 Mute

TV seriály

2001 Taina (TV seriál)
1996 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2017 A Very Merry Toy Store (TV film)
2016 Broadcasting Christmas (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(49)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace