foto

Patricia Kaas

  • nar. 5.12.1966 (51 let)
    Forbach, Moselle, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Francouzská zpěvačka, skladatelka a herečka Patricia Kaas se narodila 5. prosince 1966 ve Forbachu ve Francii.

Patricia Kaas se narodila jako nejmladší ze sedmi dětí do rodiny důlního dělníka a Němky. Vyrůstala nedaleko německých hranic a do šesti let se učila mluvit pouze sárským dialektem. Odmala zpívala pro menší publikum, dokud ve třinácti s pomocí svého bratra nepodepsala svoji první smlouvu s regionálním klubem. Už tehdy Patricia zaujala okolí svým zvláštně zabarveným hlasem, připomínajícím Édith Piaf či Marlene Dietrich. Ve věku devatenácti let ji objevil skladatel François Bernheim, který o ní pověděl herci Gérardovi Depardieu. Depardieu se uvolil produkovat její první singl Jalouse, který napsali Bernheim a Depardieuho žena Elisabeth. Přes jeho neúspěch Kaas pokračovala ve zpěvu a její příští singl se již dostal na sedmé místo francouzské hitparády.

Patří mezi nejúspěšnější interpretky šansonu, přestože její hudba je považována spíše za kombinaci šansonu s popem, jazzem a kabaretem. Od vydání prvního alba Kaas prodala přes 16 milionů kopií svých nahrávek a vystupovala s hvězdami jako jsou Michael Jackson, Mariah Carey či Status Quo. Kaas reprezentovala Francii na Eurovision Song Contest 2009 v Moskvě a obsadila 8. místo.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2012 Zavražděná (TV film)
2010 I pro lásku se zabíjí - a.z.
2004 Vos Français de coeur (TV film)
2002 And Now... Ladies and Gentlemen
2000 Patricia Kaas: Ce Sera Nous (koncert)
1998 Fête de la liberté: Du côté de chez Bedos (TV film)
1997 Les enfants de l'Olympia (TV film)

TV seriály

2009 Chabada (TV seriál)
2003 Symphonic Show (TV seriál)

Dokumentární

2006 Village des enfoirés, Le (TV film)
2004 Les 40 ans de la 2 (TV film) - a.z.
2002 Stars für UNICEF (TV film)
2001 2001 - l'odyssée des enfoirés (TV film)
2000 Enfoirés en 2000
1999 Enfoirés: dernière édition avant l'an 2000, Les
1998 Enfoirés en coeur
1997 Zénith des enfoirés, Le
1993 Enfoirés chantent Starmania, Les
1992 Pavarotti & Friends (koncert)

TV pořady

2016 Amanda (TV pořad)
DiCaire Show (TV pořad)
Même le dimanche (TV pořad)
Schlagerbooom - Das Internationale Schlagerfest (TV pořad)
2014 Les copains d'abord (TV pořad)
2013 Samedi soir on chante Goldman (TV pořad)
2012 Hier encore (TV pořad)
Le grand show (TV pořad)
2007 Les stars se dépassent pour ELA (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
La fête de la chanson française (TV pořad)
Les grands du rire (TV pořad)
2004 La chanson de l'année (TV pořad)
2002 La grande école des fans (TV pořad)
2001 Star Academy (TV pořad)
2000 L'invité (TV pořad)
Musik ohne Grenzen (TV pořad)
On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1999 Joonas Hytönen show (TV pořad)
Volle Kanne (TV pořad)
1998 Tapis rouge (TV pořad)
Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1993 Ei itketä lauantaina (TV pořad)
1990 Stars 90 (TV pořad)
1987 Le monde est à vous (TV pořad)
1986 Élection de Miss France (TV pořad)
1985 Victoires de la musique (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace