foto

Alena Doláková

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ikdyž Alena stála na jevišti poprvé již ve čtyřech letech (Národní Divadlo Brno), svoji první filmovou příležitost získala až o dvacet let později, a to jako Holena ve filmové pohádce Jana Svěráka Tři Bratři. Do té doby se stihla profesionálně věnovat tanci (balet, hip hop, jazz), naučit se čtyři jazyky, hrát na klavír, zpívat a dostat se na šest vysokých škol.

Absolventka JAMU, která dlouhodobě působí v divadelním spolku Kašpar v Divadle v Celetné, hrála i v „Letters to Eric Company“ v Anglii či v originálním znění „Skleněného zvěřince“ v Prague Playhouse. Během pobytu v Los Angeles pracovala na několika nezávislých projektech, věnovala se stand upu, a psala pro Lidovky.cz a Reflex.cz jako Zrzka v Hollywoodu.

V Česku si zahrála např. ve filmové komedii Dvojníci, v seriálech Mordparta, Specialisté či Já, Mattoni. Natočila tu i anglický film Mezihra v Praze, německý film Die Diplomaten či české filmy Pepa a Metanol.

TigerW

Herecká filmografie

Filmy

2018 Metanol (TV film)
Pepa
Teambuilding
2017 Craving
Mezihra v Praze
2016 Dvojníci
2015 Gangster Ka
Ztraceni v Mnichově
2014 Tři bratři
2012 Šťastný smolař (TV film)

TV seriály

2017 Specialisté (TV seriál)
Burzovní horečka (S01E07)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Tabačka (E04)
Mordparta (TV seriál)
Motivátor (S02E04)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Císařovna (E08)
2014 Kancelář Blaník (TV seriál)
Gripeny (S01E05)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Laborant (S01E05)
Bez hranic (TV seriál)
Family Ties (S02E08)

TV pořady

2014 DVTV (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace