foto

Judy Parfitt

  • nar. 7.11.1935 (83 let)
    Sheffield, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celé jméno této britské herečky zní Judy Catherine Clare Parfitt. Studovala na Royal Academy of Dramatic Art. Na divadelní scéně debutovala ve hře Fools Rush In v roce 1954. Objevovala se na jevišti Globe Theatre, nebo Royal Court Theatre v Londýně.

Zahrála si po boku Anthonyho Hopkinse v dramatu HAMLET (1969), dále se pak objevila ve známých TV seriálech jako POHOTOVOST (matka Elizabeth Cordayové), VRAŽDY V MIDSOMERU, TO JE VRAŽDA, NAPSALA ale i filmech, například DÍVKA S PERLOU (Maria Thinsová), nebo HERCULE POIROT:SMRT NA NILU (slečna Van Schuylerová). Nezapomenutelná však byla její role v DOLORES CLAIBORNEOVÉ, kde ztvárnila postavu Very Donovanové.

Od roku 1966 byla provdána za herce Tonyho Steedmana, má syna Davida a dvě vnučky. Ráda plave, zahradničí a mezi její další záliby patří dekorování interiéru a starožitnosti.

Bára "sidda" M.

Herecká filmografie

Filmy

2014 Call the Midwife: Christmas Special (TV film)
2013 Call the Midwife: Christmas Special (TV film)
Jak je, Cartere?
Slečna Marplová: Greenshawova Kratochvíle (TV film)
2012 Call the Midwife: Christmas Special (TV film)
2011 Můří deníky
W.E.
2008 Děkan Spanley
2005 Ústav
2004 Árijský pár
2003 Dívka s perlou
Hearts of Gold (TV film)
2001 The Hunt (TV film)
2000 Vražedné lži
1998 Věčný příběh
1997 Oscar Wilde
Ruby Ring, The (TV film)
1996 Element of Doubt
Goodbye My Love
Září (TV film)
1995 Dolores Claiborneová
Heavy Weather (TV film)
Loving (TV film)
1993 Císařovi hosté
1992 Půlnoční dítě (TV film)
1991 Král Ralph
The Gravy Train Goes East (TV film)
1989 Diamantové lebky
Správná věc
Síla vůle (TV film)
1987 Maurice
1985 Bon Voyage (TV film)
Covenant (TV film)
Podvod (TV film)
1984 The Chain
Závod se smrtí
1980 Death of a Princess (TV film)
1979 Secret Orchards (TV film)
1978 Saturday, Sunday, Monday (TV film)
1977 You Never Can Tell (TV film)
1975 Galileo
1973 Alice Through the Looking Glass (TV film)
1972 Journey to Murder
1970 The Mind Of Mr Soames
1969 Hamlet
1965 Common Ground (TV film)
Time in Advance (TV film)
Tomorrow Just You Wait (TV film)
1963 Hide and Seek

TV seriály

2019 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 1 (S08E01)
2018 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 8 (S07E08)
Epizoda 7 (S07E07)
Epizoda 6 (S07E06)
další epizody (8)
2017 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
Epizoda 6 (S06E06)
další epizody (8)
2016 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
Epizoda 6 (S05E06)
další epizody (8)
2015 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
další epizody (8)
2014 Hra (TV seriál)
Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
další epizody (8)
2013 Up the Women (TV seriál)
Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2012 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
Vera (TV seriál)
A Certain Samaritan (S02E03)
2010 Já, William (TV seriál)
2008 Malá Dorritka (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Dny bezvládí (S11E06)
2005 Funland (TV seriál)
2004 Hercule Poirot (TV seriál)
Smrt na Nilu (S09E03)
2002 Pohotovost (TV seriál)
Teorie chaosu (S09E01)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Aprílové počasí (S07E18)
2000 Pohotovost (TV seriál)
Pod kontrolou (S06E16)
Trpělivost, paciente (S06E15)
Vše v rodině (S06E14)
další epizody (5)
1999 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Stín smrti (S02E01)
1998 Berkeley Square (TV seriál)
1994 Lifeboat, The (TV seriál)
1993 The Return of the Borrowers (TV seriál)
1992 The Blackheath Poisonings (TV seriál)
1990 Gravy Train, The (TV seriál)
1987 Charmer, The (TV seriál)
Charmings, The (TV seriál)
1986 Mr Pye (TV seriál)
1984 Perla v koruně (TV seriál)
1981 Jistě, pane ministře (TV seriál)
Otázka loajality (S02E07)
1980 A Tale of Two Cities (TV seriál)
Pride and Prejudice (TV seriál)
1979 Malice Aforethought (TV seriál)
1977 Jubilee (TV seriál)
1974 Shoulder to Shoulder (TV seriál)
1970 Villette (TV seriál)
1968 Journey to the Unknown (TV seriál)
1967 Les Misérables (TV seriál)
1965 Man Called Harry Brent, A (TV seriál)
1961 The Marriage Lines (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace