foto

Vera Tschechowa

  • nar. 22.7.1940 (78 let)
    Berlín, Německá říše
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Vera Rust. Německá režisérka, herečka a producentka vyrůstala v Berlíně jako vnučka herečky Olgy Tschechowové. Je pravnučkou ruského spisovatele Antona Pavloviče Čechova. Krátký čas navštěvovala Uměleckou akademii. Poté se pokoušela uplatnit jako jevištní výtvarnice, ale nakonec se rozhodla pro herectví. Herectví studovala v Mnichově u Anne-Marie Hanschke a Ernsta Fritze Fürbringera, následně u Marlise Ludwigové v Berlíně.

Roku 1957 debutovala komedií WITWER MIT 5 TÖCHTERN. Rok nato obsadila hlavní roli ve filmu DAS MÄDCHEN MIT DEN KATZENAUGEN. K dnešnímu dni má na svém kontě více než 50 filmů. Od roku 1959 hrála divadlo v Berlíně, Hamburku a Düsseldorferu. Roku 1980 založila s manželem produkční společnost Atossa-Filmproduktion. Tato společnost vyprodukovala ve stejném roce DESPERADO CITY. Následující rok za něj získlala na festivalu v Cannes cenu „Caméra d'Or", za nejlepší debut. Roku 1984 vznikl dokument TSCHECHOW IN MEINEM LEBEN, mapující uměleckou dynastii rodu. Na počátku 90. let pracovala Tschechowová především jako režisérka a producentka. Natočila portréty Eduarda Ševardnadzeho, Hanse-Dietricha Genschera a Václava Havla. V osobním životě - roku 1961 se jí ze vztahu s Hartmutem Reckem narodil Nikolaus Glowna, hudební skladatel.

Roku 1967 se provdala za kolegu Vadima Glownu, který syna adoptoval, později se manželé rozvedli. Podle http://www.elvispresleymusic.com.au/ a dalších pramenů tvořila Vera Tschechowa v padesátých letech též pár s Elvisem Presleym, který sloužil v Německu. V současné době žije v Berlíně s producentem Peterem Paschekem.

skipi

Herecká filmografie

Filmy

1996 Schuldig auf Verdacht (TV film)
1993 Tatort - Bauernopfer (TV film)
1992 Neptun und Isolde (TV film)
1991 Liebe auf den ersten Blick
1990 Kartoffeln mit Stippe (TV film)
1989 Erdenschwer
Frei zum Abschuß (TV film)
1986 Geheimnis von Lismore Castle, Das (TV film)
Tarot
1984 Gefühlssachen (TV film)
Modrovous (TV film)
Rézinka u dvora
Tausend Augen
1983 Dies rigorose Leben
1981 Desperado City
1980 Panische Zeiten
Unter Verschluß (TV film)
1979 Nachbarn und andere nette Menschen (TV film)
1978 ...von Herzen mit Schmerzen (TV film)
Jezdec na bělouši
1977 Edwards Film (TV film)
Zeit der Empfindsamkeit (TV film)
1976 Erikas Leidenschaften (TV film)
1975 Bezohledně
Evridiki BA 2O37
Polly oder Die Bataille am Bluewater Creek (TV film)
1973 Den første kreds
Olifant (TV film)
1972 Foerste kreds, Den
1970 Krebsstation (TV film)
Opfer (TV film)
Som hon bäddar får han ligga
1969 Tausendundeine Nacht
1968 Liebe und so weiter
Spaghetti (divadelní záznam)
1967 Der eine Tag im Jahr (TV film)
1966 In Frankfurt sind die Nächte heiß
1965 Chinesische Mauer, Die (TV film)
Verhör am Nachmittag (TV film)
1964 Die Gruft mit dem Rätselschloß
Gerechtigkeit in Worowogorsk (TV film)
Leocadia (divadelní záznam)
Thomas More (TV film)
1963 Die Legende vom heiligen Trinker (TV film)
Wassa Schelesnowa (TV film)
1962 Brot der frühen Jahre, Das
Láska ve dvaceti letech
1960 Die junge Sünderin
Verkaufte Braut, Die (TV film)
1959 Freddy unter fremden Sternen
Melodie und Rhythmus
Und das am Montagmorgen
1958 Ballerina e Buon Dio
Der Maulkorb
Lékař od Stalingradu
Meine 99 Bräute
Mädchen mit den Katzenaugen, Das
1957 Noch minderjährig
Witwer mit 5 Töchtern

TV seriály

1993 Sylter Geschichten (TV seriál)
1992 Wolffův revír (TV seriál)
1990 Insel der Träume (TV seriál)
1989 Mit Leib und Seele (TV seriál)
Peter Strohm (TV seriál)
1988 L'Ivresse de la métamorphose (TV seriál)
1986 Losberg (TV seriál)
1985 Ein Heim für Tiere (TV seriál)
1984 Der Fahnder (TV seriál)
1982 Bekenntnisse des Hochstaplers Felix Krull (TV seriál)
1981 Frau über vierzig (TV seriál)
Případ pro dva (TV seriál)
1978 Geschichten aus der Zukunft (TV seriál)
1974 Die Fälle des Herrn Konstantin (TV seriál)
1972 Der Illegale (TV seriál)
1971 Duell zu dritt (TV seriál)
1959 Tales of the Vikings (TV seriál)

Dokumentární

2011 Directing Hell
2008 Michael Ballhaus - Eine Reise durch mein Leben (TV film)
1984 Treffpunkt im Unendlichen (TV film)

TV pořady

1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace