foto

Kimberly Williams-Paisley

  • nar. 14.9.1971 (48 let)
    Rye, New York, USA

Biografie

Rodným jménem Kimberly Williams se narodila v Rye (New York) 14. září 1971. Žila s otcem Gurney a matkou Lindou. Kimberly měla dva mladší sourozence, Jay a Ashley, která je rovněž herečkou.

Poprvé jsme mohli její tvář spatřit již v jejích třinácti letech v reklamách. Druhým rokem studia na Severovýchodní univerzitě v Evastonu v americkém státě Illinois, dostala možnost zahrát si Anne Banksovou ve filmu HLAVA RODINY po boku osobností jako je Steve Martin a Diane Keaton. Pro Kimberly to byla první filmová role, která ji asi nejvíce proslavila.

I přes úspěch v tomto filmu se opět vrátila ke studiu na škole, kde si během krátké letní pauzy ještě zahrála snoubenku Gwen ve filmu BABÍ LÉTO. Po absolvování školy pokračovala v natáčení HLAVA RODINY 2- TATÍNEK NEBO DĚDEČEK. To Kimberly přineslo další úspěch a dostala šanci si zahrát v televizním seriálu "Relativity".

Kimberly se stala oblíbenou i v sérii nezávislých filmů. V hlavní roli pohádkového seriálu "Desáté království" jako servírka Virginie, která je v pohádkovém světě unesena trolly. Vysvobodí ji vlk v lidské podobě, který se do ní následně zamiluje. Po tomto desetidílném dobrodružství se Kimberly objevila v seriálu "According to Jim" jako úspěšná žena Dana.

V roce 2003 si Kimberly vzala country zpěváka Brada Paisleye. Kimberly byla známá hlavně v komediích, ale můžeme ji spatřit i ve filmovém drama NÁVRAT NA VRCHOL inspirovaném skutečností, kde se objevila jako Sandy Lengyel. A tím její kariéra zdaleka nekončí. Díky jejímu osobnímu kouzlu, které u ní diváci tak milují, ji můžeme očekávat v dalších rolích.

Kristýna "kika771" Kolářová

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Christmas Chronicles 2
2019 Darrow & Darrow 4: Burden of Proof (TV film)
Witness to Murder: A Darrow Mystery (TV film)
2018 Darrow & Darrow 2 (TV film)
Darrow & Darrow 3 (TV film)
Vánoční kronika
2017 Darrow & Darrow (TV film)
Speech & Debate
The Christmas Train (TV film)
You Get Me
2015 Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda
2014 Ask Me Anything
2010 Amish Grace (TV film)
Eden Court
2006 Jak jíst smažené žížaly
Návrat na vrchol
Rande v Queensu
2004 Ukradená identita (TV film)
2003 Lucky 7 (TV film)
2002 Ten Tiny Love Stories
Vánoční střevíčky (TV film)
2001 Jdi za svou hvězdou
1999 Elephant Juice
Milionář
1998 Nevinný flirt
Životní pojistka (TV film)
1996 Domácí války
Jakeovy ženy (TV film)
1995 Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?
Můj nápadník je vrah
1993 Babí léto
Samuel Beckett Is Coming Soon
1991 Hlava rodiny

TV seriály

2019 Dolly Parton: Hra na city (TV seriál)
Jolene (E01)
The Flash (TV seriál)
The Girl with The Red Lightning (S05E21)
Goldfaced (S05E13)
2012 Nashville (TV seriál)
2009 Svět podle Jima (TV seriál)
Heaven Opposed to Hell (S08E18)
2008 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Last Call (S05E13)
Svět podle Jima (TV seriál)
The Devil Went Down to Oak Park (S07E18)
2005 Super zvířátka (TV seriál)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
2002 George Lopez (TV seriál)
Less Than Perfect (TV seriál)
2001 Svět podle Jima (TV seriál)
The Cat Came Back (S01E03)
2000 Desáté království (TV seriál)
1996 Relativity (TV seriál)
1994 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
The Bribe (S06E06)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Dokumentární

2010 Let It Begin! A Filmmaker's Journey
2006 Celebrity Weddings: In Style (TV film)
2000 The 10th Kingdom: The Making of an Epic

Režijní filmografie

Filmy

2007 Numero Dos

TV seriály

2001 Svět podle Jima (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Numero Dos

Host

TV pořady

2011 The Chew (TV pořad)

Fanoušci tvůrce