foto

Jana Břežková

  • nar. 6.9.1943 (74 let)
    Ostrava, Protektorát Čechy a Morava
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 6 září 1943 v Ostravě. V roce 1964 absolvovala DAMU. Již za studií hostovala v Národním divadle. Po absolutoriu hostovala dva roky v Příbrami a od roku 1967 je členkou pražského Činoherního klubu (Mandragora,Bouře,Na dně, Revizor, Hodinový hoteliér, Na koho to slovo padne).

V televizi hrála v pohádkách, dramatických inscenacích (TANCOVAČKA, LÁSKA JAKO TRÁM, CHVÁLA ROZHODNUTÍ). Větší roli dostala až v roce 1975 ve filmu HUDBA KOLONÁD (Vilma), v UPÍR Z FERATU (1981) hrála Luisu Tomešovou. Od roku 1979 působí i jako kostymérka. Z její filmografie vyberme filmy jako je ČERNÁ DYNASTIE 1962, ZAČÍT ZNOVA 1963 (Lída),..A PÁTÝ JEZDEC JE STRACH (barmanka) 1964,5 MILIÓNŮ SVĚDKŮ 1965 (Jindřiška), PARTA HIC (sestra) 1976, PANELSTORY (pokladní) 1979, PRÁZDNINY PRO PSA (Alice) 1980,SIGNUM LAUDIS (Hedwika) 1980,JAKO ZAJÍCI (Kolínská) 1981,SRDEČNÝ POZDRAV ZE ZEMĚKOULE (řidička) 1982, ANDĚL S ĎÁBLEM V TĚLE. V současné době hraje jen sporadicky.

Miloš "M.B" Boubín

Herecká filmografie

Filmy

2012 Dámský krejčí (divadelní záznam)
Modrý tygr
2009 Mezi dobře a lépe (studentský film)
Ptákovina (divadelní záznam)
2008 Děti sledující noční vlaky (studentský film)
2004 Kontakty (amatérský film)
1995 Cesta na sluneční ostrov (TV film)
1991 Žebrácká opera
1989 Hra o srdce (TV film)
1988 Anděl svádí ďábla
1984 Na čí stranu (TV film)
Radosti života (TV film)
1983 Anděl s ďáblem v těle
1982 Muž z lodi Cap Arcona (TV film)
Srdečný pozdrav ze zeměkoule
1981 Jako zajíci
Upír z Feratu
Velké malé vody (TV film)
1980 Nevera po slovensky
Prázdniny pro psa
Signum laudis
Temné slunce
1979 Modrá planeta
Panelstory aneb Jak se rodí sídliště
1977 Příběh lásky a cti
1976 Parta hic
1975 Hudba kolonád
Nevěsta s nejkrásnějšíma očima
1973 Vídeňská krev (TV film)
1972 Věra - nevěra (TV film)
1971 Lepší pán (TV film)
Revizor (divadelní záznam)
1970 O princezně ve věži (TV film)
Psíčci lorda Carltona (TV film)
Velká neznámá
1969 Hádavá pohádka (TV film)
1968 Pražské noci
1967 Láska jako trám (TV film)
1965 5 milionů svědků
1964 ...a pátý jezdec je Strach
Tancovačka (TV film)
Třináct minut (studentský film)
1963 Začít znova
1962 Černá dynastie
1961 Chvíle rozhodnutí (TV film)
1960 Pochodně

TV seriály

2010 Comeback (TV seriál)
Změna je pivo (S02E01)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Chladnokrevně (S01E03)
Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Slyšíš mě? (S03E22)
Chyťte kocoura! (S03E21)
Chci být sám (S03E20)
další epizody (19)
2005 Ulice (TV seriál)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Mezi námi děvčaty (E09)
1983 Létající Čestmír (TV seriál)
Návštěvníci (TV seriál)
Sólo pro návštěvníky (E09)
Půlnoční kolotoč (E07)
Tajemství velkého učitele (E06)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
1981 Okres na severu (TV seriál)
Šachy (E06)
1978 Zákony pohybu (TV seriál)
Starosti se ženami (E12)
Bez ředitele (E10)
Pád (E09)
další epizody (7)
1977 Žena za pultem (TV seriál)
Vítězství prodavačky Kaláškové (E06)

Dokumentární

2006 Předčasná úmrtí: Trojka z mravů (TV film)

TV pořady

2001 Barvy života (TV pořad)

Kostymérská filmografie

Filmy

1981 Řetěz
1980 Eva Eva (TV film)
Nevera po slovensky

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace