foto

Bertolt Brecht

  • nar. 10.2.1898
    Augsburg, Bavorsko, Německá říše
  • zem. 14.8.1956 (58 let)
    Berlín, Berlin, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (2)

Scenáristická filmografie

Filmy

2012 The Days of the Commune - divadelní hra
2004 Baal - divadelní hra
2003 Mutter Courage und ihre Kinder (TV film) - divadelní hra
1998 Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny (TV film) - divadelní hra
1996 Aufhaltsame Aufstieg des Arturo Ui, Der (TV film) - divadelní hra
Karera Arturo Ui - divadelní hra
1995 Dreigroschenoper, Die (TV film) - divadelní hra
1993 Mahagonnyn kaupungin nousu ja tuho (TV film) - divadelní hra
1992 Antigona - divadelní hra
Vie de Galilée, La (TV film) - divadelní hra
1990 Baal (TV film) - divadelní hra
La bonne âme du Setchouan (TV film) - divadelní hra
1988 Mutter Courage und ihre Kinder (TV film) - divadelní hra
1987 Mãe Coragem e os Seus Filhos (TV film) - divadelní hra
1985 Die Rundköpfe und die Spitzköpfe (divadelní záznam) - divadelní hra
Dorogi Anny Firling - divadelní hra
1983 Der kaukasische Kreidekreis (divadelní záznam) - divadelní hra
1982 Baal (TV film) - divadelní hra
1981 Die Mutter (divadelní záznam) - divadelní hra
Die heilige Johanna der Schlachthöfe (divadelní záznam) - divadelní hra
Svatba (divadelní záznam) - divadelní hra
1980 Grand peur et misère du Troisième Reich (TV film) - divadelní hra
Rettegés és ínség a harmadik birodalomban (TV film) - divadelní hra
1979 Herr Puntila och hans dräng Matti - divadelní hra
Herr Puntila und sein Knecht Matti (divadelní záznam) - divadelní hra
Kaukasialainen liitupiiri (TV film) - divadelní hra
Svejk toisessa maailmansodassa (TV film) - divadelní hra
1978 Coriolan (TV film) - divadelní hra
Das Leben des Galileo Galilei (divadelní záznam) - divadelní hra
Life Story of Baal, The - divadelní hra
1975 Galileo - divadelní hra
Schweik na Segunda Guerra Mundial (TV film) - divadelní hra
1974 Der aufhaltsame Aufstieg des Arturo Ui (divadelní záznam) - divadelní hra
1973 Der kaukasische Kreidekreis (TV film) - divadelní hra
Smrt ředitele blešího cirkusu - divadelní hra
1972 Die Dreigroschenoper (divadelní záznam) - divadelní hra
Herr Puntila och hans dräng Matti (TV film) - divadelní hra
The Gangster Show: The Resistible Rise of Arturo Ui (TV film) - divadelní hra
The Resistible Rise of Arturo Ui (TV film) - divadelní hra
1971 Mutter, Die (TV film) - divadelní hra
Žraloci (TV film) - divadelní hra
1970 Aus unserer Zeit - divadelní hra
Baal (TV film) - divadelní hra
Småborgerbryllup (TV film) - divadelní hra
Svejk i anden verdenskrig (TV film) - divadelní hra
1969 Die Kleinbürgerhochzeit (TV film)
Driestuiversopera (TV film) - divadelní hra
Häät (TV film) - divadelní hra
Vidiny Simonky Machardovej (TV film) - divadelní hra
1968 Im Dickicht der Städte (TV film) - divadelní hra
Rouva Carrarin kiväärit (TV film) - divadelní hra
1967 Der Prozeß der Jeanne D'Arc zu Rouen (TV film) - divadelní hra
1966 Der Gute Mensch von Sezuan (TV film) - divadelní hra
1965 Fru Carrars gevär (TV film) - divadelní hra
Mutter Courage und ihre Kinder - Eine Chronik aus dem Dreißigjährigen Krieg (divadelní záznam) - divadelní hra
Poikkeus ja sääntö (TV film) - divadelní hra
1964 Bertolt Brecht: Übungstücke für Schauspieler - divadelní hra
1963 Žebrácká opera - divadelní hra
1961 Mutter Courage und ihre Kinder - divadelní hra
Schweyk im zweiten Weltkrieg (TV film) - divadelní hra
1960 Herr Puntila und sein Knecht Matti - divadelní hra
1958 Kaukasische Kreidekreis, Der (TV film) - divadelní hra
1957 Die Dreigroschenoper (TV film) - divadelní hra
Katzgraben (divadelní záznam) - divadelní hra
1955 Mutter Courage und ihre Kinder - scénář, divadelní hra
1953 Gewehre der Frau Carrar, Die (TV film) - divadelní hra
1947 Galileo Galilei - divadelní hra
1943 I katové umírají!
1936 Pagliacci
1932 Kuhle Wampe neboli Komu patří svět
1931 L'Opéra de quat'sous - divadelní hra
Žebrácká opera - divadelní hra
1923 Mysterien eines Frisiersalons

TV seriály

2003 Ensayo (TV seriál) - divadelní hra
1982 On sort ce soir (TV seriál)
1976 Teatro Club (TV seriál) - divadelní hra
1975 Lletres catalanes (TV seriál) - divadelní hra
1972 Plain-chant (TV seriál)
1965 BBC Play of the Month (TV seriál) - divadelní hra
1964 Furcht und Elend des Dritten Reiches (TV seriál) - divadelní hra
1960 Festival (TV seriál) - divadelní hra

Dokumentární

1985 Herr Puntila in Sri Lanka (TV film) - divadelní hra
1958 Mutter, Die - divadelní hra

TV pořady

1977 Live from the Metropolitan Opera (TV pořad) - divadelní hra

Spisovatelská filmografie

Filmy

1995 Dívka a voják - povídka
1989 Der Mantel des Ketzers (TV film) - kniha
1988 Bête féroce, La - povídka
Die Bestie (TV film) - povídka
1984 Die unwürdige Greisin (TV film) - kniha
1980 Mahagonny - povídka
1979 Rache des Kapitäns Mitchell, Die (TV film) - kniha
1977 Nepřemožitelný nápis - povídka
1976 Charisma - povídka
Der Hofmeister (TV film) - kniha
Pikkuporvarin seitsemän kuolemansyntiä (TV film) - povídka
1974 Mahagonny (TV film) - povídka
1973 Geschichtsunterricht - kniha
1965 Stará dáma se baví - povídka
1964 Flüchtlingsgespräche (TV film) - kniha
1943 I katové umírají! - povídka

TV seriály

1958 Unser Sandmännchen (TV seriál) - povídka

TV pořady

1976 Laitapuolen lauluja (TV pořad) - povídka
1971 Great Performances (TV pořad) - kniha

Herecká filmografie

Filmy

2018 Mackie Messer - Brechtův třígrošový film - a.z.

Dokumentární

2008 Theater of War - a.z.
2002 Burning Wall, The - a.z.
Das Jahrhundert des Theaters (TV seriál) - a.z.
1972 Nach meinem letzten Umzug - a.z.

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace