foto

Derek Royle

  • nar. 7.9.1928
    Redditch, Worcestershire, Anglie, Velká Británie
  • zem. 23.1.1990 (61 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Derek Royle se narodil dne sedmého září roku 1928 v hlavním městě Anglie, Londýně a zemřel dne dvacátého třetího února roku 1990 ve své rodné zemi. Byl to komik, herec, akrobat, otec hereček Amandy a Carol Royle, který se pohyboval především na obrazovkách ve Velké Británii.

Pravdou je, že s filmem začal poněkud později a to ve věku třiceti-dvou let v 1960 roce, kdy se objevil v několika komediálních skečích. Nijak ale nezazářil, a proto na sebe upozornil až o sedm let později ve filmu Magical Mystery Tour, který souvisel s tehdy velice populární hudební rockovou skupinou Beatles.

Po tomto bravurním výkonu se mu hrnuly všemožné nabídky, a proto se objevil třeba v televizní sérii Hogg's Back, kde obsadil důležitou roli Doktora Hogga. Pravdou ovšem zůstává, že svoji největší slávu zažil v roce 1982, kdy byl obsazen do začínajícího komediálního televizního seriálu z produkce BBC odehrávajícího se v období druhé světové války ve francouzském městečku, kde také zůstal až do jeho slavného konce.

Právě proto si jej nejvíce lidí pamatuje jako padělatele pana Ernesta LeClerca, který úzce spolupracoval s demokraticky smýšlejícím francouzským partyzánským ženským odbojem, jehož hlavním kontaktem byl Renné, jemuž v mnohých přestrojeních (třeba za cibuláře, či podomního nacpávače polštářů), vyřizoval vzkazy, předával balíčky, nebo udával rozkazy, co mu zadali právě partyzáni.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

1988 Indiscreet (TV film)
1980 Smrt v přímém přenosu
1974 The Man Who Couldn't Get Enough
1973 Don't Just Lie There, Say Something
Tiffany Jones
1968 Work Is a 4-Letter Word
1967 Magical Mystery Tour (TV film)
1963 Sicilians, The

TV seriály

1989 Tulák Charlie Chaplin (TV seriál)
Haló, haló! (TV seriál)
Létající postel (S06E08)
Fanny se vdává (S06E07)
Plot (S06E06)
další epizody (8)
1985 C.A.T.S. Eyes (TV seriál)
1984 Chance in a Million (TV seriál)
Poldové (TV seriál)
1983 Dramarama (TV seriál)
Number 10 (TV seriál)
1982 Shine On Harvey Moon (TV seriál)
Tom, Dick and Harriet (TV seriál)
1980 Juliet Bravo (TV seriál)
1979 Hotýlek (TV seriál)
Smrt (S02E04)
1978 Will Shakespeare (TV seriál)
1976 Dickens of London (TV seriál)
1973 Men of Affairs (TV seriál)
1970 Here Come the Double Deckers! (TV seriál)
1969 Show Bennyho Hilla (TV seriál)
1965 Thirty-Minute Theatre (TV seriál)
1964 The Wednesday Play (TV seriál)
1961 Comedy Playhouse (TV seriál)
1957 Emergency-Ward 10 (TV seriál)
1953 Garrison Theatre (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky