foto

José Padilha

  • nar. 1.8.1967 (52 let)
    Rio de Janeiro, Brazílie

Biografie

José Padilha (1967, Rio de Janeiro) vystudoval univerzitu ve svém rodném městě a byl rovněž studentem v Oxfordu. Poté, co sbíral zkušenosti jako producent a režisér televizních dokumentů, natočil celovečerní snímek Bus 174 (Ônibus 174, 2002), který byl na karlovarském festivalu uveden v roce 2003 v soutěži dokumentárních filmů a vyhrál mimo jiné Cenu diváků a Cenu FIPRESCI na MFF v Rio de Janeiru. V roce 2005 mohlo karlovarské publikum v dokumentární soutěži zhlédnout i titul Estamira (2004), pozdějšího vítěze ceny za nejlepší dokument, který Padilha produkoval spolu se svým společníkem z produkční společnosti Zazen Produções Marcosem Pradem, jenž snímek režíroval. Elitní jednotka navazuje na sociální témata Padilhových dokumentů a je jeho celovečerním hraným debutem.

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Režijní filmografie

Filmy

2018 Operace Entebbe
2014 Rio, Eu Te Amo
Robocop
2010 Elitní jednotka 2: Vnitřní nepřítel
2007 Elitní jednotka

TV seriály

2019 Mechanizmus (TV seriál)
Kde se ta špína bere? (S02E01)
2015 Narcos (TV seriál)
Meč Simóna Bolívara (S01E02)
Descenso (S01E01)

Dokumentární

2010 Secrets of the Tribe
2009 Garapa
2002 Ônibus 174

Scenáristická filmografie

TV seriály

2018 Mechanizmus (TV seriál)

Dokumentární

2009 Garapa
1999 Brazilští uhlíři

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 Mechanizmus (TV seriál)
Špinavá kanasta (S02E08)
Účely a prostředky (S02E07)
Requiem (S02E06)
další epizody (8)
2018 Mechanizmus (TV seriál)
Soudný den (S01E08)
Poslední dech (S01E07)
Věděli o všem (S01E06)
další epizody (8)

Producentská filmografie

Dokumentární

2009 Garapa

Host

TV pořady

1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(36)