foto

Miriam Chytilová

  • nar. 21.6.1965 (52 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bývalá dětská hvězda českého filmu. K hraní se dostala jako většina dětí a u hraní už zůstala. Ve druhé třídě, když jí bylo sedm let, si ji vybrali na konkurz. Šlo o film natočený podle knihy Bohumila Říhy ADAM A OTKA. Miriam dostala rovnou hlavní roli Otky. Adama hrál Jan Gottlieb. Hrála v dětském seriálu TAJEMSTVÍ PROUTĚNÉHO KOŠÍKU, kde měla roli Klárky.

Navštěvovala dramatický kroužek při Lidové škole umění. V hereckém vzdělání pokračovala na Státní konzervatoři v Praze. Strávila rok v Hanáckém divadle v Jihlavě, čtyři roky v Divadle F.X. Šaldy v Liberci. Pak se vrátila do Prahy.

Pracuje v rodinné firmě, která se zabývá rozvozem lékařských přístrojů na měření CO2 v krvi. Založila občanské sdružení AKCIE PŘÍRODY. Aktivně se věnuje ekologii. Říká, že dnešní ekologická situace ji děsí. Je vdaná. Má dvě dcery, Annu Marii a Mariannu.

Hrála ve dvou oscarových filmech. Dabovala americký velkofilm AMADEUS režiséra Miloše Formana a ztvárnila malou roli ve filmu KOLJA režiséra Jana Svěráka. Ta byla z časových důvodů vystřižena, ale v titulcích se mělo objevit její jméno.

V současnosti můžeme její hlas slyšet při dabingu. Dabování se věnuje od roku 1992. Dabovala mladou Romy Schneider, Jodi Foster nebo Jennifer Aniston (Rachel v americkém seriálu Přátelé).

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

Filmy

2010 60 Proof (studentský film)
2005 Jasnovidec (TV film)
2003 Nepodepsaný knoflík (TV film)
1996 Kolja
Na hraně (TV film)
1994 Televize (TV film)
Z hříček o královnách: Nevěra po císařsku (útržek římský) (TV film)
1992 Osvětová přednáška v Suché Vrbici (TV film)
1990 Dcera národa (TV film)
Houpačka
Zabijáci (TV film)
1989 Muka obraznosti
1988 Případ se psem (TV film)
1987 Bratři (TV film)
1986 Švec z konce světa (TV film)
1985 Náušnice (TV film)
Zátah
1984 Amadeus
Až do konce
Rubikova kostka (TV film)
1983 ...A bílá bledla, až celkem ztmavla
1982 Od sedmi do čtyř (TV film)
1981 Knedlíky (TV film)
1980 Muž přes palubu
Tak co, mladý muži? (TV film)
1979 Indiáni z Větrova
1977 Jak se točí Rozmarýny
1976 Čas lásky a naděje
Odysseus a hvězdy
1975 Borisek, malý seržant
Mys Dobré naděje
Osvobození Prahy
1974 Pozdní léto (TV film)
1973 Adam a Otka

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
Rande (S01E06)
Doktorka Kellerová (TV seriál)
Únos (S02E01)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Přítel (S01E09)
Zbabělý sebevrah (S01E04)
1997 Hospoda (TV seriál)
Bludičky (S02E17)
1984 Bambinot (TV seriál)
1977 Tajemství proutěného košíku (TV seriál)
Závěrečný díl (E13)
Bratři (E12)
Tajný výlet (E11)
další epizody (13)
1976 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Romance o nenápadné paní (S02E03)
1975 Chalupáři (TV seriál)
Smírčí soudce (E06)
Matka (TV seriál)
Plody poznání (E02)

Dokumentární

2009 Tři dny s Benediktem (TV film)
2007 Nohama na rovníku, hlavou v nebi (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace