foto

Michaela Mikulášová-Čobejová

  • nar. 16.6.1970 (48 let)
    Trnava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po presťahovaní do Bratislavy takmer päť rokov účinkovala v Detskej rozhlasovej dramatickej družine. V roku 1988 začala študovať herectvo na Vysokej škole múzických umení. Počas štúdia hosťovala v Divadle Nová scéna v inscenácii KTO SA BOJÍ VIRGÍNIE WOOLFOVEJ? Po skončení štúdia, v roku 1992, prijala angažmán v Činohre Slovenského národného divadla (SND).

Medzi najdôležitejšie inscenácie, v ktorých hrala, patria: muzikál Ernesta Brylla a Katarzyny Gärtnerovej NA SKLE MAĽOVANÉ, kde stvárnila úlohu Anjela, hry poľských dramatikov Janusza Głowackého ŠTVRTÁ SESTRA (Kaťa) a Slawomira Mroźeka TANGO (Ala), Goldoniho komédia ČERTICE (Orsetta) a hra Franza Wedekinda LULU. V bratislavskom Mestskom divadle naštudovala hru POSADNUTÍ LÁSKOU v réžii Ingrid Timkovej.

Okrem divadla, televíznych inscenácií, filmov a dabingu sa venuje aj vydavateľskej a producentskej činnosti. S Manželom Ivanom má dcéru Ivanu a malú dcérku Táničku.

Účinkuje aj v slovenskom seriáli ORDINÁCIA V RUŽOVEJ ZÁHRADE. Jej postava sestričky Kamily je zosobášená s Petrom Vaškom (Ady Hajdu).

Lussia

Herecká filmografie

Filmy

2018 Pani Dokonalá (TV film)
2013 Zem je guľatá (studentský film)
2002 Na konci hry (TV film)
1995 ...kone na betóne
1994 Zo života dona Juana (TV film)
1993 Es lebe die Liebe, der Papst und das Puff
Jakubov rebrík (TV film)
1992 Kaviareň Lýra (TV film)
Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný
Manželstvo na cimpr - campr (TV film)
1991 Dobrodinec (TV film)
1990 110 metrov (TV film)
Belisa (TV film)
1987 Dribling (TV film)
1986 Jsi falešný hráč
Poľovačka na otca (TV film)
1982 Zázračný autobus (TV film)
1979 Slnečné hodiny (TV film)

TV seriály

2018 Jsem máma (TV seriál)
2017 Rex (TV seriál)
Pod ulicami Bratislavy (E08)
2015 Kolabs (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
2014 Ochránci (TV seriál)
Vdova (TV seriál)
Epizoda 19 (E19)
Epizoda 18 (E18)
Epizoda 17 (E17)
další epizody (19)
2012 SME v háji (TV seriál)
2011 Aféry (TV seriál)
Kamarád taky rád (E01)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Celebrita (E11)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2008 Ladislav Chudík (TV film)

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad)
2016 Tvoja tvár znie povedome (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 A teraz tú moju (TV pořad)

Producentská filmografie

TV seriály

2018 Jsem máma (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace