foto

Fred Dryer

  • nar. 6.7.1946 (73 let)
    Hawthorne, California, USA

Biografie

John Frederick "Fred" Dryer se narodil 6.července 1946 v Hawthorne ve státě Kalifornia. Před televizní kariérou byl profesionálním fotbalistou známé NFL (národní fotbalová liga). Zahrál si v několika malých televizních rolích, až v roce 1984 přišla nejznámější role detektiva seržanta Ricka Huntera ve stejnojmenném seriálu HUNTER (1984-1991). Který se natáčel po dlouhých sedm let, v sedmi sezónách.

Seriál mu vynesl obrovskou popularitu nejenom ve státech, ale i také v evropských zemích. Díky této roli v současné době má vlastní produkční společnost Fred Dryer Productions. S touto produkční společností měl nasvědomí především seriál HUNTER a jeho nová pokračování. HUNTER: NÁVRAT KE SPRAVEDLNOSTI (2002) a HUNTER: ZPĚT V AKCI (2003). Která se objevila po více než jedenácti letech od ukončení seriálu. Mj. se nevěnoval jsem seriálu HUNTER a byl obsazen ve snímcích jako RADĚJI ZEMŘÍT (1987) ztvárnil hlavní roli Srž.Burnse. V dobrodružném DIVOKÉM GRIZZLYM (1999). V komedii THE INDEPENDENT (2000), HIGHWAY 395 (2000), který mimochodem i režíroval a zahrál si hlavní roli. V komedii se objevil také ve svém prozatím posledním snímku SUITS ON THE LOOSE (2005) a zahrál si v něm senátora Boxwella.

Fred se v květnu roku 1983 oženil s herečkou Tracy Vaccaro, s níž má dceru Tracy. Nyní žijí v Los Angeles.

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2013 Snake and Mongoose
The Wrong Woman (TV film)
2005 Průšvihář na útěku
2003 Fire Over Afghanistan
Hunter: Znovu v akci (TV film)
2002 Hunter: Návrat ke spravedlnosti (TV film)
Shakedown
2000 Divoký grizly (TV film)
Highway 395
Nezávislý
Warm Texas Rain
1999 Stray Bullet
1995 The Return of Hunter (TV film)
1994 Strážce moudrosti (TV film)
1987 Raději zemřít
1984 The Fantastic World of D.C. Collins (TV film)
Velký závod 2
1982 Kid from Nowhere, The (TV film)
Something So Right (TV film)
1981 Girl's Life, A (TV film)
The Star Maker (TV film)
1977 American Raspberry

TV seriály

2018 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Fragments (S16E05)
2014 Stav ohrožení (TV seriál)
2009 Mluvme o sexu (TV seriál)
2005 Tak trochu mimo (TV seriál)
2003 Hunter (TV seriál)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
2000 Lovci pokladů (TV seriál)
Tři řeky (S02E07)
1995 Land's End (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1991 Hunter (TV seriál)
Little Man with a Big Reputation (S07E22)
Ex Marks the Spot (S07E21)
Cries of Silence (S07E20)
další epizody (11)
1990 Hunter (TV seriál)
Acapulco Holiday (S07E11)
La Familia (S07E10)
This Is My Gun (S07E09)
další epizody (24)
1989 Hunter (TV seriál)
The Fifth Victim (S06E09)
Shield of Honor (S06E08)
Yesterday's Child (S06E07)
další epizody (23)
1988 Hunter (TV seriál)
Vyrovnaný dluh (S05E08)
Čestné povolání (S05E07)
Dobrý skutek nezůstane nepotrestán (S05E06)
další epizody (19)
1987 Hunter (TV seriál)
Allegra (S04E11)
Horké zboží (S04E10)
Bod zlomu (S04E09)
další epizody (24)
1986 Hunter (TV seriál)
Dohoda (S03E09)
Láska, nenávist a Sporty James (S03E08)
Upřímné doznání (S03E07)
další epizody (21)
1985 Hunter (TV seriál)
Think Blue (S02E11)
Waiting for Mr. Wrong (S02E10)
Velký pád (S02E09)
další epizody (21)
1984 Hunter (TV seriál)
Velká ryba (S01E09)
Mrtvého, či živého (S01E08)
Pen Pals (S01E07)
další epizody (9)
1983 Na zdraví (TV seriál)
Staré lásky (S02E07)
1982 Na zdraví (TV seriál)
Sam v jedenáctce (S01E04)

Dokumentární

2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2000 Highway 395

TV seriály

1984 Hunter (TV seriál)

Host

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
1989 The More You Know (TV pořad)