foto

Walter Gotell

  • nar. 15.3.1924
    Bonn, Německá říše
  • zem. 5.5.1997 (73 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Walter Gotell se narodil 15. března 1924 v Německu. Jeho rodina emigrovala do Velké Británie, když se nacisté chopili moci. Byl to německo - britský herec, který je divákům znám především jako generál Gogol z několika filmových adaptací Jamese Bonda, kde ztvárnil hlavu sovětské KGB. První bondovka ve které učinkoval byly SRDEČNÉ POZDRAVY Z RUSKA (1963), následovaly další herecké příležitosti v bondovkách ŠPION, KTERÝ MĚ MILOVAL (1977), MOONRAKER (1979), JEN PRO TVÉ OČI (1981), CHOBOTNIČKA (1983), VYHLÍDKY NA VRAŽDU (1985) a poslední bondovkou byl DECH ŽIVOTA s Timothy Daltonem.

Kromě bondovek obsadil i role v jiných trhácích: MUŽ, KTERÝ VĚDĚL PŘÍLIŠ MNOHO (1956) režírovaný Alfredem Hitchcokem. Walter Gotell si zahrál ve vynikajícím válečném filmu DĚLA Z NAVARONE (1961). Mezi dalšími úspěšnými filmy s Walterem Gotellem lze jmenovat POCHODUJ NEBO ZEMŘI (1977), HOŠI Z BRAZÍLIE, ŠARLATOVÝ A ČERNÝ (1983).

Gotell byl podnikatel i herec zároveň, měl jedinou dceru Carol narozenou v roce 1960. Walter Gotell zemřel 5. května 1997 v Anglii na rakovinu.

Lucas87

Herecká filmografie

Filmy

2002 Sleepaway Camp IV: The Survivor - a.z.
1997 Princ Valiant: Boj o Excalibur
1995 Akta X – Akta 1: Neotevřená akta (video kompilace)
1991 Mistr loutkář III: Toulonova pomsta
1990 Křídla slávy
1989 Moc vědět se nevyplácí (TV film)
1988 Sleepaway Camp II: Unhappy Campers
1987 Dech života
1986 Liberty (TV film)
Skuggan av Henry (TV film)
Smrtící
1985 Basic Training
Lace II (TV film)
Vyhlídka na vraždu
1984 Memed My Hawk
1983 Chobotnička
Kalabaliken i Bender
Šarlatový a černý (TV film)
1981 Jen pro tvé oči
1980 Flygnivå 450
Křik nevinných (TV film)
1979 Kuba
Moonraker
Operace Omega
1978 Hoši z Brazílie
The Stud
1977 Agent, který mne miloval
Pochoduj nebo zemři
Uppdraget
Černá neděle
1972 Endless Night
Naše slečna Fred
1969 Případ zlaté husy
1968 Operace Vzteklý pes
1965 Lord Jim
Špión, který přišel z chladu
1964 Ballad of Hector, the Stowaway Dog (TV film)
1963 55 dní v Pekingu
Lancelot and Guinevere
Proklatci
Srdečné pozdravy z Ruska
1962 Nejdelší den
The Devil's Agent
The Road to Hong Kong
1961 Das Geheimnis der gelben Narzissen
Děla z Navarone
1960 A Circle Of Deception
Circus of Horrors
Potopte Bismarck!
The Two Faces of Dr. Jekyll
1959 The Bandit of Zhobe
The Treasure of San Teresa
1958 I Was Monty's Double
Ice-Cold in Alex
No Safety Ahead
The Man Inside
1956 Muž, který věděl příliš mnoho
1955 Nad námi vlny
1954 Duel in the Jungle
1953 Albert R.N.
Desperate Moment
The Red Beret
1951 Africká Královna
Sherlock Holmes: The Man Who Disappeared (TV film)
1950 Cairo Road
Lilli Marlene
Wooden Horse, The
1944 Dva tisíce žen
1943 Night Invader, The
Příběh jedné z nich
Tomorrow We Live

TV seriály

1995 Akta X (TV seriál)
Kancelářská spona (S03E02)
1989 Ve stínu hákového kříže (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Zlatá horečka (S04E14)
1988 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Rodná hrouda (S01E17)
1987 I'll Take Manhattan (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
GX-1 (S03E06)
1985 Robert Kennedy & His Times (TV seriál)
1982 Skulden (TV seriál)
1981 County Hall (TV seriál)
Winston Churchill: The Wilderness Years (TV seriál)
1978 Word, The (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
Za vším hledej ženu (S01E02)
1969 Softly Softly: Task Force (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
Pere Goriot (TV seriál)
1966 Softly Softly (TV seriál)
1962 Andromeda Breakthrough, The (TV seriál)
Studio 4 (TV seriál)
1956 Potts in Parovia (TV seriál)

Dokumentární

2007 True Bond (TV film)
2002 Bondovy dívky jsou věčné (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace