foto

Madeleine Martin

  • nar. 20.8.1991 (28 let)
    Kungsbacka, Švédsko

Biografie

Narodila se 20. srpna 1991 v městě Kungsbacka poblíž Götheburgu. Poprvé se ve filmu objevila v roce 2009 v seriálu Riverside, kde hrála Cleopatru Lindström. Poprvé více zaujala ve snímcích Snadný prahy II a III. V letech 2012 a 2013 byla nominována v kategorii Vycházející hvězda na Mezinárodním filmovém festivalu ve Stockholmu. Od roku 2016 studuje herectví na Teaterhögskolan ve Stockholmu. Objevila se společně s Heddou Stiernstedt ve videoklipu Addicted to You od Avicii. Mezi další snímky, kde hrála a které by mohl český divák zaregistrovat, patří Maturitní večírek a Nesmrtelní. V obou dvou si zahrála společně s Filipem Bergem, taktéž vycházejícím švédským hercem.

Jejím starším bratrem je Philip Martin, který též hercem a režisérem. S ním si zahrála v detektivce Případy Anniky Bengtzonové - Studio Sex.

Cheeter

Herecká filmografie

Filmy

2020 Alive
Breaking Surface
2019 På din Story
2017 Deník darebáka
Kluven dröm
2015 Arne Dahl: Mörkertal (TV film)
Gilla
Jag följer dig
Nesmrtelní
2014 Aerobik: Příběh lásky
2013 Maturitní večírek
Snadný prachy 3: Život deluxe
2012 Snadný prachy II

TV seriály

2020 Gabriel Klint (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
2017 Alex (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
Småstaden (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
2016 Stíny nad Stockholmem (TV seriál)
Osudný den (S05E08)
2014 Piratskattens hemlighet (TV seriál)
Vítejte ve Švédsku (TV seriál)
Stesk po domově (S01E07)
Najdi si práci (S01E04)
2012 Případy Anniky Bengtzonové (TV seriál)
Studio Sex (E03)
2009 Riverside (TV seriál)

Hudební videoklipy

2014 Avicii - Addicted to You (hudební videoklip)