foto

Ken Kercheval

  • nar. 15.7.1935 (83 let)
    Wolcottville, Indiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ken Kercheval se narodil 15. června 1935 ve Wolcottville v  Indianě, ale své dětství prožil v Clintonu. Jeho otec Marine Kercheval byl místní lékař. Pracoval spolu s Kenovou matkou Christine Kercheval, která byla zdravotní sestrou. 

Navštěvoval univerzitu v Indianě, současně v Kalifornii, kde studoval obor hudba a drama. Později vystudoval herectví na Neighborhood Playhouse v New Yorku.  Kariéru odstartoval na Brodwayi v 1962 ve hře Something About a Soldier, která byla velmi úspěšná. Současně vystupoval v mnoha dalších menších divadelních spolcích a kabaretech. V roce 1966 se objevil v hlavní roli Brodwayské hry Šumař na střeše, kde si zahrál po boku osobností jako Herschel Bernardi, Maria Karnilova, Julia Migenes, Leonard Frey a Pia Zadora. V témže roce se objevil poprvé i na televizních obrazovkách. Jeho role v seriálech byly většinou epizodního charakteru, ve filmech pak drobné vedlejší role.

Slávu mu přinesla až role Cliffa Barnese v úspěsném televizním seriálu Dallas. Zajímavostí je, že původně ho režisér chtěl obsadit do role Reye Krebse, nakonec mu ale nabídl jednu z hlavních postav. 

V roce 2006 se opět vrátil ke svému původnímu oboru a několikrát vystoupil v muzikálu Bíle Vánoce. V roce 1993 bojoval s rakovinou. Lékaři mu museli odstranit značnou část plic, ale Kercheval se z onemocnění úspěšně zotavil. Dlouhá léta byl těžkým kuřákem. Kercheval má celkem 7 dětí ze čtyř manželství, která všechny skončila rozvodem.

cunicekb

Herecká filmografie

Filmy

2018 Surviving in L.A.
2012 This Promise I Made
2009 Corrado
2001 Slepá vášeň
1998 Rusty
1996 Dallas: J. R. se vrací (TV film)
1994 Berettův ostrov
Perry Mason: Případ mrtvého guvernéra (TV film)
1993 Žena na římse (TV film)
1992 Diagnóza vražda - Bez varování (TV film)
1991 California Casanova
I Still Dream of Jeannie (TV film)
Keeping Secrets (TV film)
1990 Corporate Affairs
Perry Mason: Případ umíněné dcery (TV film)
1984 Calamity Jane (TV film)
1983 Demon Murder Case, The (TV film)
1981 Příběh Patricie Nealové (TV film)
1979 Too Far to Go (TV film)
Walking Through the Fire (TV film)
1978 Devil Dog: The Hound of Hell (TV film)
P.Ě.S.T.
1977 The Lincoln Conspiracy
1976 Judge Horton and the Scottsboro Boys (TV film)
Network
1974 Disappearance of Flight 412, The (TV film)
1973 Sedm a víc
1971 The Coming Asunder of Jimmy Bright (TV film)
1970 Cover Me Babe
Rabbit, Run
1968 Jed

TV seriály

2014 Dallas (TV seriál)
Victims of Love (S03E12)
Hurt (S03E11)
D.T.R. (S03E05)
další epizody (5)
2013 Dallas (TV seriál)
Legacies (S02E15)
Guilt by Association (S02E14)
Love & Family (S02E13)
další epizody (8)
2012 Dallas (TV seriál)
Revelations (S01E10)
The Last Hurrah (S01E04)
The Price You Pay (S01E03)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Den Lucy Knihgtové (S05E01)
1978 Dallas (TV seriál)
1974 How to Survive a Marriage (TV seriál)
1973 Kojak (TV seriál)
1965 The Trials of O'Brien (TV seriál)
1961 The Defenders (TV seriál)
1954 The Secret Storm (TV seriál)
1951 Search for Tomorrow (TV seriál)

Dokumentární

2004 Dallas Reunion: Return to Southfork (TV film)
2002 TV Road Trip (TV film)

TV pořady

2002 When Shoulderpads Ruled the World (TV pořad)
2000 Doing Dallas (TV pořad)
GPTV (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1984 Super Password (TV pořad)
1981 The 32nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace