foto

Sidney Crosby

  • nar. 7.8.1987 (31 let)
    Cole Harbour, Nova Scotia, Kanada

Biografie

Kanadský hokejový útočník Sidney Crosby se narodil 7. srpna 1987 v Cole Harbour. Již před draftem do NHL byl považován za jednoho z největších talentů historie. Ve své úvodní sezóně 2005 - 2006 získal v kanadském bodování 102 bodů a stal se nejmladším hráčem v historii NHL, kterému se podařilo překonat stobodovou hranici. V roce 2007 byl jmenován kapitánem Pittsburghu a stal se nejmladším kapitánem v historii NHL, o dva roky později jako nejmladší kapitán v historii dovedl svůj tým k vítězství ve Stanley Cupu. Na ZOH 2010 získal s kanadskou reprezentací zlatou olympijskou medaili, když v prodloužení rozhodl finálový zápas proti USA. Za dobu, kterou hraje v NHL je držitelem mnoha individuálních ocenění.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2010 Na tuhle nemám

Dokumentární

2015 741 690 + 1 Jágr (TV film)
2013 Ovečkin versus Crosby (TV film)
2008 Pond Hockey
Sidney Crosby: On the Ice and Beyond
2004 Fearless (TV seriál)

Host

TV pořady

2006 NHL on NBC (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1987 NHL on TSN (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace