foto

Costas Mandylor

  • nar. 3.9.1965 (53 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Costas Mandylor (jehož celé rodné jméno zní Costas Theodosopoulos) se narodil v Melbourne v Austrálii 3. září roku 1962. Jeho bratrem je Louise Mandylora. Matka se jmenovala Mandylaris a otec Yannis Theodosopoulos, který pracoval jako taxikář. Jejich kořeny zasahují až do Řecka.

Zajímavostí je, že v mládí reprezentoval Costas Austrálii a Řecko ve fotbale, dráhu sportovce mu však znemožnila zlomenina holenní kosti, kterou utrpěl. Na sport ale nezanevřel díky svému druhému koníčku - boxu na mnoho způsobů, jež trénoval se svým bratrem Louisem a stal se tak dokonce přeborníkem v thajském kickboxu.

Spolu se svým bratrem si ale nakonec zvolili úplně jinou životní dráhu - a to hereckou. Oba si tedy nechali změnit jména ze špatně zapamatovatelného Theodosopoulos na Mandylor a stali se z nich bratři / herci Costas a Louise Mandylorovi. Roku 1987, kdy se Costas přestěhoval do Los Angeles, začala jeho cesta na výsluní.

Krátce na to se objevil na stránkách několika prestižních časopisů, z těch nejznámějších například časopis Fashion, nebo časopis People, podle něhož byl v roce 1991 jedním z 50 nejhezčích lidí světa. Nominaci na tentýž post si vysloužil i v roce 2000.

Svůj filmový debut si odehrál ve snímku VÍTĚZSTVÍ DUCHA (1989), přelom však přišel až se seriálem PICKET FENCES (1992), díky kterému si jej začali všímat i ostatní filmaři. Od té chvíle začal točit filmy v mnohem větším počtu a je tomu tak až doposud. Běžný divák jej samozřejmě nejlépe zná z pokračovaní filmů SAW (2006 - 2010), ve kterých si zahrál svou doposud nejúspěšnější roli - zápornou postavu detektiva Marka Hoffmana.

Roku 1997 se oženil s herečkou Talisou Soto. Jejich vztah však dlouho nevydržel a v roce 2000 se rozvedli.

Petr "Avalon820" Kubec

Herecká filmografie

Filmy

2019 Deprivation
Four Towers
Rogue, The
2018 Daddy's Girl
In Like Flynn
2017 Blindsided
Residue
The Best Thanksgiving Ever
2016 Beyond the Game
The Horde
2015 Bite
Burn Off
Správná holka (TV film)
2014 2 Bedroom 1 Bath
Dům s tajemstvím (TV film)
Guardian Angel
Then There Was
Zlo v srdci
2013 2 Dead 2 Kill
Five Thirteen
2012 Earthbound
Should've Been Romeo
Tim and Eric's Billion Dollar Movie
2011 Hyenas
2010 Affirmative Act, An
Hříšníci a svatí
Saw 3D
The Cursed
Torn
Toxic
2009 Immortally Yours
Saw 6
2008 Drum Beats Twice, The
Emma Blue
Golden Goal!
In the Eyes of a Killer
Lost Warrior: Left Behind
Saw 5
2007 Made in Brooklyn
Nikdo
Osudný flirt (TV film)
Saw 4
2006 Payback
Peklo z hlubin Země (TV film)
Saw 3
2005 Dr. Chopper
Smrtelná lavina
Životní zápas
2004 DinoCroc
Pacient č. 14
Shore, The
Sladká láska (TV film)
2002 Hitters
Na stopě vraha (TV film)
Pořádný kšeft
Turn of Faith
Vražedné ambice
2001 Gangland
Přísaha
Tajemný ostrov (TV film)
V dobrém i ve zlém
2000 May Day
1999 Nejmladší kmotr (TV film)
Neviditelná smrt
Shame, Shame, Shame
1998 Conversations in Limbo
Dvojchyba
V ďáblově moci (TV film)
Vyhnanec (TV film)
Útočiště
1997 Prostě piš
Stand-ins
Zamilovaný Amor (TV film)
1996 Chuť strachu
Last Exit to Earth (TV film)
Portraits of a Killer
Shame
1995 Amnézie (TV film)
Venus Rising
Venušina delta
Virtuozita
Úder pěstí
1994 Téměř mrtví
1993 Fatal Past
1991 Bublifuk
Gangsteři
The Doors
1989 Vítězství ducha

TV seriály

2018 Smrtonosná zbraň (TV seriál)
What the Puck (S03E08)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Vendetta (S09E18)
2017 Poslední loď (TV seriál)
Lazaretto (S04E08)
Feast (S04E07)
Tempest (S04E06)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Heslo Mountebank (S09E05)
2016 Bylo, nebylo (TV seriál)
Bratři Jonesovi (S05E15)
2013 Closer: Nové případy (TV seriál)
Smrt v sanitce (S02E05)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Minulost, přítomnost a budoucnost (S11E02)
Atentát (S11E01)
2007 The Wedding Bells (TV seriál)
2002 Flatland (TV seriál)
Sacred Ground (TV seriál)
She Spies (TV seriál)
Čarodějky (TV seriál)
Zachraňte vojína Lea (S04E17)
2001 Sex ve městě (TV seriál)
Agónie a extáze (S04E01)
2000 Andromeda (TV seriál)
Resurrection Blvd. (TV seriál)
Secret Agent Man (TV seriál)
1997 Hráči (TV seriál)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Sedmé nebe (TV seriál)
Zvláštní efekty (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
1992 Picket Fences (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)

Dokumentární

2002 Modern Warriors (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace