foto

Henri Murger

  • nar. 27.3.1822
    Paříž, Francie
  • zem. 28.1.1861 (38 let)
    Paříž, Francie

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Moulin Rouge (2001)

    - Zápletka filmu je směs tří oper/operet. Mladý spisovatel s bohémskými přáteli, který se zamiluje do nevyléčitelně nemocné dívky, je "La bohème" založená na novele Henriho Murgera "La Vie de la Boheme". Kurtizána, která se dozvídá, že láska může být také pravá a idealistická, pochází z "La traviata" dle novely Alexandra Dumase Camille a také zahrnuje nevyléčitelnou chorobu. A třetí dějová linie o spisovateli, který se vydává do "podsvětí" Moulin Rouge, aby našel lásku a pokusil se jí dostat zpět, pochází z díla "Orpheus in the Underworld" Jacquese Offenbacha, jež má původ v řecké mytologii. (jajush)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2008 La Bohème - kniha
2002 Bohème, La (TV film) - kniha
1993 Bohème, La (TV film) - kniha
1992 Bohémský život - kniha
1988 Bohème, La (TV film) - kniha
Bohème, La - kniha
1982 Bohème, La (TV film) - kniha
1980 Bohème, La (TV film) - kniha
1965 Bohème, La (TV film) - kniha
La Bohème - kniha
1947 Addio Mimí! - kniha
1945 Život bohémy - kniha
1939 Bohemios - kniha
1937 Kouzlo bohémy - kniha
1935 Mimi - kniha
1926 La Bohème - kniha
1923 Bohème - Künstlerliebe - kniha
1916 La vie de Bohème - kniha
1912 La Bohème - kniha

TV seriály

1983 Amours romantiques, Les (TV seriál) - kniha
1969 Boheemielämää (TV seriál) - kniha

Dokumentární

2009 Bohème, La - kniha

TV pořady

1971 Great Performances (TV pořad) - kniha

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace