foto

Harry Shearer

  • nar. 23.12.1943 (73 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Harry Shearer je známý americký herec, spisovatel a dabér. Narodil se roku 1943 v Los Angeles do židovské rodiny.

Ve filmu se poprvé objevil už v dětství. Debutoval v roce 1953 ve snímku ROUCHO. Ovšem další role dostal až po dobrých 20 letech, a byly to zejména štěky v seriálech. V roce 1984 dostal konečně pořádnou roli. Šlo o parodický kousek THIS IS SPINAL TAP, který vypráví o kdysi nejhlučnější kapele na světě Spinal Tap. Harry zde ztělesnil jednoho z členů kapely, basskytaristu Dereka Smallse. Díky velmi snadno zapamatovatelnému vzhledu této postavy se Harry zapsal do širšího povědomí publika.

Ovšem nejvíce ho proslavilo něco jiného - seriál SIMPSONOVI. Svůj hlas propůjčil hned několika postavám tohoto kultovního seriálu. Daboval kupříkladu pana Burnse, Flanderse, ředitele Skinnera aj. Kromě seriálu nechyběl při dabování celovečeráku s touto žlutou rodinkou SIMPSONOVI VE FILMU.

Dále se objevil v několika epizodních nebo malých rolích. Například ve filmech KRÁL RYBÁŘ, VELKÉ VÍTĚZSTVÍ, TRUMAN SHOW a GODZILLA, kde hrál zpravodaje Charlese Caimana. Před svým posledním vystoupením na plátně, což bylo právě v SIMPSONOVI VE FILMU už hrál jen v málo známých filmech.

Jeho první manželství trvalo 3 roky. Až po dalších 16 letech vstoupil v roce 1993 do druhého. Jeho manželkou je hudebnice Judith Owen.

mr.kliky

Herecká filmografie

Filmy

2017 Bastardi na cestě
2016 Mascots
2015 Love & Taxes
2011 Flood Streets
2007 Couple of White Chicks at the Hairdresser, A
Simpsonovi ve filmu
2006 Nominace na Oscara
2004 The Simpsons: Gone Wild (video kompilace)
2003 The Simpsons: Dark Secrets (video kompilace)
Vichřice
2002 Simpsons: Heaven and Hell, The
Teddy Bears' Picnic
The Simpsons Film Festival (video kompilace)
2001 Haiku Tunnel
Out There
Prokletý hrad 3D
2000 Catching Up with Marty DiBergi
Edwurd Fudwupper Fibbed Big
The Simpsons.com
1999 Čmuchalky
Ed TV
Ghost Dog - Cesta samuraje
Simpsons: Greatest Hits, The
1998 Godzilla
Málem hrdinové
Malí válečníci
Simpsonovi: Příliš drsný pro TV (TV film)
Truman Show
1997 Svatba mého nejlepšího přítele
1995 Cesta do neznáma (TV film)
1994 Bez řečí
Malí obři
Princezna
1993 Waynův svět 2
1992 Velké vítězství
1991 Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)
Král rybář
Krvavá tvář velkoměsta
Oscar
Samé štěstí
1990 Hometown Boy Makes Good (TV film)
Jackie Bison Show, The (TV film)
1989 Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (TV film)
1988 Krásná mimozemšťanka
Plain Clothes
Portrait of a White Marriage
1987 Down and Out with Donald Duck (TV film)
Flicks
Spaceballs
Spitting Image: The Ronnie and Nancy Show (TV film)
1986 History of White People in America: Volume II, The (TV film)
Spitting Image: Down and Out in the White House (TV film)
1985 History of White People in America, The (TV film)
1984 Hraje skupina Spinal Tap
1983 Správná posádka
1982 Million Dollar Infield (TV film)
1980 Animalympics
Loose Shoes
One Trick Pony
1979 Fish That Saved Pittsburgh, The
Real Life
1977 American Raspberry
Cracking Up
1976 Serpico: The Deadly Game (TV film)
1953 Abbott and Costello Go to Mars
Roucho

TV seriály

2017 Simpsonovi (TV seriál)
Treehouse of Horror XXVIII (S29E04)
Whistler's Father (S29E03)
Springfield Splendor (S29E02)
další epizody (15)
2016 Simpsonovi (TV seriál)
Ukradené Vánoce šáši Krustyho (S28E10)
Poslední trakční hrdina (S28E09)
Hříchy našich otců (S28E08)
další epizody (23)
2015 Simpsonovi (TV seriál)
Bartovo chlapectví (S27E09)
Cesta ke slávě (S27E08)
Lisa dobývá svět (S27E07)
další epizody (22)
2014 Simpsonovi (TV seriál)
Vánoční vyhazov (S26E09)
Kapela otců (S26E08)
Učitel mučitel (S26E07)
další epizody (23)
2013 Simpsonovi (TV seriál)
Vzpomínky na bílé Vánoce (S25E08)
Žlutá pomsta (S25E07)
Školní lavice a pravice (S25E06)
další epizody (22)
2012 Playhouse uvádí (TV seriál)
Nixon's the One (S01E03)
Simpsonovi (TV seriál)
Panu Burnsovi s láskou (S24E08)
Den, kdy se ochladila Země (S24E07)
Ve Springfieldu roste strom (S24E06)
další epizody (21)
2011 Simpsonovi (TV seriál)
Duch Vánoc příštích (S23E09)
Krustyho comeback (S23E08)
Muž v modrých flanelových kalhotách (S23E07)
další epizody (22)
2010 Simpsonovi (TV seriál)
Krycí jméno Donnie Špekoun (S22E09)
Předvánoční hádky (S22E08)
Lepší holub v hrsti než pes v boudě (S22E07)
další epizody (24)
2009 Simpsonovi (TV seriál)
Bratříčku, kde jsi? (S21E08)
Čarodějky ze Springfieldu (S21E07)
Rošťárny bez konzervantů (S21E06)
další epizody (21)
2008 Simpsonovi (TV seriál)
Burns a včely (S20E08)
MyPody a sousedi (S20E07)
Homer a Lisa ve při (S20E06)
další epizody (19)
2007 Simpsonovi (TV seriál)
Věčný stín Simpsonovy mysli (S19E09)
Pohřeb nepřítele (S19E08)
Manželé a podnikatelky (S19E07)
další epizody (22)
2006 Simpsonovi (TV seriál)
Kill Gil - první a druhý díl (S18E09)
Parťáci (S18E08)
Umění na špejli (S18E07)
další epizody (22)
2005 Simpsonovi (TV seriál)
Simpsonovské vánoční skazky (S17E09)
Taliján Bob (S17E08)
Pomsta červených rajčátek (S17E07)
další epizody (25)
2004 Simpsonovi (TV seriál)
Komiksák a Chlapeček (S16E05)
Kamarádky na život a na smrt (S16E04)
Noci s nepřítelem (S16E03)
další epizody (20)
2003 Simpsonovi (TV seriál)
Patnácté Vánoce u Simpsonů (S15E07)
Krustyho zkouška z dospělosti (S15E06)
Rychle a srstnatě (S15E05)
další epizody (23)
2002 Simpsonovi (TV seriál)
Kdo chce zabít Homera? (S14E06)
Zkáza domu Simpsonů (S14E05)
Veliká Marge (S14E04)
další epizody (22)
2001 Simpsonovi (TV seriál)
Malověrná Líza (S13E06)
Telecí léta (S13E05)
Zamilovaný Burns (S13E04)
další epizody (19)
2000 Simpsonovi (TV seriál)
Skinnerova zkouška sněhem (S12E08)
Podfuk za všechny prachy (S12E07)
Muž, který věděl příliš mnoho (S12E06)
další epizody (21)
1999 Simpsonovi (TV seriál)
Hračka snů (S11E09)
Marge jako rukojmí (S11E08)
Osm raubířů (S11E07)
další epizody (23)
1998 Simpsonovi (TV seriál)
Střet s mafií (S10E09)
Homer Simpson a ledvina (S10E08)
Líza má jedničku (S10E07)
další epizody (24)
1997 Pohotovost (TV seriál)
Dr. Hathawayovou, prosím (S03E19)
Simpsonovi (TV seriál)
Zázrak na Evergreen Terrace (S09E10)
Marge prodává nemovitosti (S09E09)
Líza skeptik (S09E08)
další epizody (27)
1996 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
A Time to Kill (S03E07)
Simpsonovi (TV seriál)
Hurikán Ned (S08E08)
Lízino rande s blbostí (S08E07)
Rozdělený Milhouse (S08E06)
další epizody (22)
1995 News Hole, The (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Falešná Monika (S01E21)
Simpsonovi (TV seriál)
Nemáš se čím chlubit, Marge (S07E11)
Slavnostní epizoda (S07E10)
Poslední šance Leváka Boba (S07E09)
další epizody (25)
1994 Simpsonovi (TV seriál)
Strach z létání (S06E11)
Dědeček versus sexuální ochablost (S06E10)
Zvrhlík Homer (S06E09)
další epizody (23)
1993 Simpsonovi (TV seriál)
Jak jsem se přestal bát aneb Legalizace hazardu ve Springfieldu (S05E10)
Poslední pokušení Homera Simpsona (S05E09)
Bart táborníkem (S05E08)
další epizody (21)
1992 Simpsonovi (TV seriál)
Homerova koronární operace (S04E11)
Lízino první slovo (S04E10)
Pan Pluhař (S04E09)
další epizody (23)
1991 Sunday Best (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Jak jsem si bral Marge (S03E12)
Jak Burns prodával elektrárnu (S03E11)
U ohnivého Vočka (S03E10)
další epizody (25)
1990 Simpsonovi (TV seriál)
Za všechno může televize (S02E09)
Ďábelský Bart (S02E08)
Bart kazisvět (S02E07)
další epizody (21)
1989 Simpsonovi (TV seriál)
Vánoce u Simpsonových (S01E01)
1981 Likely Stories, Vol. 1 (TV seriál)

Dokumentární

2016 The Last Laugh
2015 Live From New York!
2010 The Simpsons: Access All Areas (TV film) - a.z.
2007 Fired!
Live Earth (koncert)
Mr. Warmth: The Don Rickles Project
2006 The 50 Greatest Comedy Films (TV film)
2005 The Aristocrats
2003 Realizing 'The Right Stuff'
Richard Thompson: Solitary Life (TV film)
T-20 Years and Counting
2002 Festival Pass with Chris Gore (TV seriál)
Gigantic (A Tale of Two Johns)
HypaSpace (TV seriál)
There's Only One Paul McCartney (TV film)
2001 Secret Rulers of the World, The (TV seriál)
1999 Encounter in the Thrid Dimension
Saturday Night Live 25 (TV film) - a.z.
1997 Thrill Ride: The Science of Fun
We're Outta Here!
1992 Spinal Tap Reunion: The 25th Anniversary London Sell-Out, A (koncert)

TV pořady

2012 Stand Up to Cancer (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
2010 Simpsons 20th Anniversary Special: In 3-D! On Ice!, The (TV pořad)
2005 Queer Edge with Jack E. Jett & Sandra Bernhard (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1999 Just for Laughs: Montreal Comedy Festival (TV pořad)
1996 State of the Union: Undressed (TV pořad)
1989 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
The Pat Sajak Show (TV pořad)
1984 Jeopardy! (TV pořad)
1979 T.V. Show, The (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

1992 Spinal Tap: Break Like the Wind - The Videos (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

TV seriály

2016 Simpsonovi (TV seriál)
Důvěřuj, ale prověřuj (S28E05)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace