foto

Kate Duchêne

  • nar. 5.1.1959 (59 let)
    West Ham, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kate Duchêne, rozená Catherine Anne Purves Duchêne, je britská herečka narozená 5. ledna 1959 v Londýně. Rané dětství strávila s rodiči ve Francii, do Anglie se vrátili až na přelomu roku 1962/1963 a to do přímořského města Brighton. Kate se pro hereckou kariéru rozhodla už ve svých čtrnácti letech. Studovala francouzštinu a španělštinu na Trinity College v Cambridge. Začátkem 80. let se stala členkou divadelní skupiny Footlights.

Poté odjela na nějaký čas do Španělska, kde vyučovala děti angličtinu. Vrátila se až v roce 1986. Kate Duchêne můžeme znát převážně z televize, kde ztvárnila desítek seriálových rolí, zejména ji můžeme znát z populárního TV seriálu THE WORST WITCH/ČARODĚJNICE ŠKOLOU POVINNÉ (1998-2001) jako slečnu Constance Metlovou, profesorku lektvarů a zástupkyni ředitelky Akademie slečny Krákavé. Divadlo hraje od roku 1979, avšak v televizi se poprvé objevila až v roce 1984 v seriálu POLDOVÉ.

Za zmínku také stojí TV film MISS MARPLE: AT BERTRAM´S HOTEL (1987). Z TV seriálů je známá hlavně z VRAŽD V MIDSOMERU (1997), KISS ME KATE (1998), DOCTORS (2000), FOYLOVA VÁLKA (2002) či AFTERLIFE (2005). Zahrála si také v celovečerním filmu a to např. NAPOLEON (2003) nebo ŠKOLA ŽIVOTA (2009). V letech 1987 - 1991 pracovala pro rádio BBC, poté se až do roku 1997 věnovala spíše divadelní práci.

V roce 1988 se vdala za Roberta Charlese Fitzgeralda. Spolu vychovávají dvě děti: Anne (*2006) a Charlotte (*2009).

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2010 All Good Children
2009 Škola života
2003 Napoleon
1989 The Tall Guy
1987 Miss Marple: At Bertram's Hotel (TV film)

TV seriály

2005 Afterlife (TV seriál)
2002 Foylova válka (TV seriál)
2001 Weirdsister College (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Zahrada smrti (S04E01)
1998 Kiss Me Kate (TV seriál)
Out of Hours (TV seriál)
Čarodějnice školou povinné (TV seriál)
1997 Family Affairs (TV seriál)
1993 Venkovská praxe (TV seriál)
1986 Boon (TV seriál)
Casualty (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace