foto

Raoul Max Trujillo

  • nar. 8.5.1955 (62 let)
    Santa Fe, New Mexico, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tenhle nevšedně vypadající herec se narodil v Santa Fe v Novém Mexiku. Je indiánského původu. Jeho rodiče byli příslušníky kmenů Apačů a Utahů. Raoul se původně živil jako profesionální tanečník. Vystupoval v divadelním souboru Alwina Nikolaise. Později se stal členem divadla zaměřeného na originální tance amerických indiánů, kde působil i jako režisér a choreograf.

Filmovému a televiznímu herectví se věnuje od roku 1989. Díky svému vzhledu je často využíván pro vedlejší role původních obyvatel Ameriky v historicko-dobrodružných snímcích. Zahrál si například ve třetím díle HIGHLANDERA, nebo akčním béčku s Lorenzo Lamasem MUŽ S MEČEM. Hostuje i v seriálech (ODPADLÍK, BRUTÁLNÍ NIKITA).

Nejvíce však vešel ve známost vedlejší postavou indiána Tomocoma v na Oscara nominovaném dramatu o objevování Ameriky NOVÝ SVĚT v režii Terrence Malicka. A především pak úlohou hlavního záporáka v Gibsonově vysokorozpočtovém projektu APOCALYPTO.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2018 22 Chaser
2017 Hochelaga, Land of Souls
2016 Ve jménu krve
2015 Sicario: Nájemný vrah
13 Steps
2014 Pronásledovaný
When the Storm God Rides
2013 Blaze You Out
Riddick
2011 Kovbojové a vetřelci
Počátek Země Nezemě (TV film)
2010 Edgar Floats (TV film)
Hnízdo neřesti
Moby Dick (TV film)
Trias útočí (TV film)
2008 Ancestor Eyes
2006 Apocalypto
2005 Nový svět
2004 Modrý motýl
Predátor z hlubin (TV film)
2003 Betrayed (TV film)
1998 Oživlý Horton
1997 Frankensteinův dům (TV film)
Sisters and Other Strangers (TV film)
Song of Hiawatha
1995 Cizáci (TV film)
Černý lišák 1 (TV film)
Černý lišák 2: Cena za mír (TV film)
Highlander 3
1994 Proces na severu (TV film)
1993 Medicine River (TV film)
Paris, France
1992 Automne sauvage, L'
Broken Cord, The (TV film)
Muž s mečem
Stín vlka
1991 Clearcut
Černé roucho
Montréal vu par...
Odhadce
Scanners II
Tajemná záře
1989 Divided Loyalties

TV seriály

2017 Jamestown (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
2016 Frontier (TV seriál)
Mushkegowuk Esquewu (S01E03)
A Kingdom Unto Itself (S01E01)
MacGyver (TV seriál)
Can Opener (S01E07)
Wrench (S01E06)
Černá listina (TV seriál)
Mato (No. 66) (S04E02)
Esteban (No. 79) (S04E01)
Alexander Kirk (No. 14): Conclusion (S03E23)
2015 Salem (TV seriál)
The Witching Hour (S02E13)
On Earth as in Hell (S02E11)
Blood Kiss (S02E02)
další epizody (4)
2014 Manhattan (TV seriál)
Spooky Action at a Distance (S01E09)
Da Vinciho démoni (TV seriál)
Pád z nebes (S02E08)
Krypta nebes (S02E07)
V říši mrtvých (S02E06)
další epizody (5)
2013 Banshee (TV seriál)
Longmire (TV seriál)
Tuscan Red (S02E09)
2010 Dívka odjinud (TV seriál)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Požitek z lásky (S01E09)
Čtvrtý muž v ohni (S01E08)
Hořící dům lásky (S01E07)
další epizody (4)
2007 Tin Man (TV seriál)
2003 Veritas (TV seriál)
2002 Společnost Adventure (TV seriál)
2001 Largo (TV seriál)
MythQuest (TV seriál)
2000 The Secret Adventures of Jules Verne (TV seriál)
1999 Avengers (TV seriál)
War of 1812 (TV seriál)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
Lonesome Dove: The Outlaw Years (TV seriál)
1993 Destiny Ridge (TV seriál)
1992 Odpadlík (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)

Dokumentární

2006 Making 'The New World'
2003 Freedom: A History of Us (TV seriál)
2002 Velcí náčelníci (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace