foto

Kenneth Tsang

  • nar. 1.1.1938 (79 let)
    Hong Kong
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento herec se narodil roku 1938 v Hong Kongu, střední školu studoval v Texasu a získal titul z architektury na University of California. Na začátku šedesátých let se vrací do Hong Kongu a jelikož ho práce architekta nenaplňuje, začíná hrát - od své starší sestry, tehdy známé HK herečky, získává pár kontaktů a doporučení.

Debutoval rolí ve filmu THE FEUD (1955), po návratu z Ameriky následovaly role v detektivkách a klasických kung-fu filmech jako např. A GIRL'S SECRET (1967), které točil až do doby než potkal Johna Woo a natočil s ním LEPŠÍ ZÍTŘEK (1986) a KILLERa (1989) - od té chvíle začal být považován za herce první třídy, což se podepsalo i na rolích, které mu byly nabízeny.

Jeho prvním Hollywoodským filmem byli STŘELCI NA ÚTĚKU (1998), kde si opět zahrál s Chow Yun-Fatem, poté ANNA A KRÁL (1999), KŘIŽOVATKA SMRTI 2 (2001), bondovce DNES NEUMÍREJ (2002) a v příběhu z japonska GEJŠA (2005), přičemž i natále pokračuje v natáčení filmů v rodném Hong Kongu.

Tsang je šťastně ženatý s čínskou herečkou Jiao Jiao a jak řekl v jednom rozhovoru "Na filmy se střílením už začínám být trochu starý. Chtěl bych si zahrát například starce zamilovaného do mladé a krásné studentky, která mu lásku bude opětovat".

Jakub "cubajz" Viták

Herecká filmografie

Filmy

2016 For a Few Bullets
2014 Ma mi xia
Qie ting feng yun 3
2013 Something Good
2012 Supercapitalist
Yin shi nan nü - Hao yuan you hao jin
2011 My Wedding and Other Secrets
Nerozluční
Odposlechnuto 2
Xing Kong
2010 Dong Feng Yu
Fortune King Is Coming to Town!
2009 Blood Ties
Motherland
Princ slz
Zrazený Tchaj-wan
2008 Kung-Fu
2007 Bubeník
2006 Dongjing Shenpan
2005 Gejša
2004 Hu die
Luk jong si
Tao se
2002 Dnes neumírej
Tian mai chuan qi
2001 Chang zai wo xin
Křižovatka smrti 2
1999 Anna a král
1998 Mei shao nian zhi lian
Střelci na útěku
1997 Yung po giu yeung
1994 Jin xiu qian cheng
1993 Bosonohý kluk
Da lu
Jue zhan Tian Men
Kui hua sheng nu
Lang xin ru tie
Qian wang qing ren
Shen tan gan shi lu
Zou shang bu gui lu
1992 Hong tian huang jia jiang
Miu kai sup yi siu
Police Story 3
Second to None
Yan zhi
Ye ye ban fei jiao
1991 Bo hao
Du Wang
Hao men ye yan
He ri jun zai lai
Hong fen zhi zun
Shen tan Ma Ru-Long
Si da jia zu zhi long hu xiong di
Wei Si Li zhi ba wang xie jia
Zloději
1990 Die xue feng yun
Dou shi sha xing
Promising Miss Bowie
Red Force 5
Ve stínu Velké Číny.
Xiao tou a xing
1989 Di yi jian
Fu xing chuang jiang hu
Jing cha ye yi min
Killer
Shou huang de nu ren
Ultra Force 3: Pod policejní ochranou
Wo zai hei she hui de ri zi
Xi ya tu da tu sha
1988 Liu jin sui yue
Xi bao
Yi lou yi gu shi
Zai jian ying xiong
1987 Lepší zítřek 2
Mo gui tian shi
1986 Do ma daan
Lepší zítřek
Red Force
1983 Kuang qing
1982 Da e
1979 Feng jie
1978 Jia li fei
1974 Tian tian bao xi
Yinyang jie
Yi shan wu hu
1973 Shi po tian jian
Yao qian shu
1972 Flash Boxer
1971 Demonstrator
Hei bai dao
1970 I'll Get You One Day
The Lonely Rider
The Naked Runner
The Wedding Gown
The Young Girl Dares Not Homeward
The Young Patrol
To Crack the Dragon Gate
1969 Fei nu zheng zhuan
Huang Fei Hong hu de dou wu lang
Huang Fei-hong qiao duo sha yu qing
Huang Fei Hong shen wei fu san sha
Huang Fei Hong yu xie liu huang gu
Ming jian tian jiao
Sam chiu liu
Xiao wu shi
1968 Huang Fei Hong quan wang zheng ba
Huang Fei Hong wei zhen wu yang cheng
Huang Fei-hong xing shi du ba mei hua zhuang
Huang Fei Hong zui da ba jin gang
Shen bian xia
1967 Huang Fei Hong hu zhao hui qan ying
Shao nu qing
Yu nu de mi mi

TV seriály

2016 Stan Lee's Lucky Man (TV seriál)
2013 Haishang Meng fu (TV seriál)
2007 Parental Guidance (TV seriál)
2002 Qi tian da sheng sun wu kong (TV seriál)
1992 Dai si doi (TV seriál)
1989 Wu mian ji xian feng (TV seriál)
1984 Siu mo kong wu (TV seriál)
1983 Shen diao xia lu (TV seriál)
1982 Tin Lung Bak Bo (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

1975 Lu mao wu pa dai
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace