foto

Alicia von Rittberg

  • nar. 10.12.1993 (23 let)
    Mnichov, Bavorsko, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Německá herečka Alicia Gräfin von Rittberg se narodila 10. prosince 1993 v hlavním městě Bavorska, v Mnichově. Tato 165 centimetrů vysoká blondýnka s modrozelenýma očima umí kromě němčiny i anglicky a italsky. Ve volném čase hraje na piáno a nebo se věnuje tanci (balet, hip hop, jazzové a moderní tance) či sportu (lyžování, snowboarding, tenis).

Na televizní obrazovce se poprvé objevila v roce 2007 v německém kriminálním seriálu STAREJ (Der Alte). V drobných rolích se zde představila dvakrát, ve 30. a 37. řadě. Následovaly filmy DIE LAWINE a DIE SACHE MIT DEM GLÜCK. V životopisném filmu ROMY z roku 2009 ztvárnila mladší verzi hlavní hrdinky Romy Schneider. O něco více prostoru získala o rok později ve snímku TAJEMSTVÍ VELRYB. Ve dvojdílném katastrofickém filmu o tragické nehodě největší německé vzducholodi HINDENBURG si zahrála jednu z cestujících. Hlavní roli sirotka v poválečném Německu ztvárnila ve filmu UND ALLE HABEN GESCHWIEGEN. V roce 2012 se objevila ve vedlejší roli ve filmu BARBARA.

Nejvíce se ale do povědomí diváků mimo Německo zapsala díky hvězdně obsazenému válečnému filmu ŽELEZNÁ SRDCE (Fury) z roku 2014, kde se přestavila jako německá dívka Emma, která se zamilovala do hlavního hrdiny. Dále se objevila ve filmech DIE HEBAMME, DIE UNTERWEGS MIT ELSA nebo v komedii DAS ROMEO-PRINZIP. V britsko-francouzském thrilleru OUR KIND OF TRAITOR si zahrála po boku Ewana McGregora. Roli Lotte Seiler si zopakovala v roce 2016 ve filmu HEBAMME 2. V roce 2017 by se měla představit v hlavní roli německého seriálu CHARITE a také v seriálu GENIUS, který je inspirován životem Alberta Einsteina, jehož ztvární Geoffrey Rush.

V roce 2013 získala hned dvě ocenění za film Und alle haben geswiegen, a to "Bayrischer Fernsehpreis, Beste Nachwuchsschauspielerin" (Cenu bavorské TV pro nejlepší mladou herečku) a "Preis der Saarland Film Gmbh" (Cenu Sárského filmu GmbH). O rok později byla oceněna "Neue-Gesichter-Preis, Beste Nachwuchsschauspielerin" (Cenou nových tváří pro nejlepší mladou herečku) za film Die Hebamme.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2017 Jugend ohne Gott
2016 Die Hebamme 2 (TV film)
Our Kind of Traitor
2015 Das Romeo-Prinzip (TV film)
2014 Die Hebamme (TV film)
Die reichen Leichen. Ein Starnbergkrimi (TV film)
Unterwegs mit Elsa (TV film)
Železná srdce
2013 Alles für meine Tochter (TV film)
2012 Barbara
Die Verführerin Adele Spitzeder (TV film)
Und alle haben geschwiegen (TV film)
2011 Eine ganz heiße Nummer
Hindenburg (TV film)
2010 Tajemství velryb (TV film)
2009 Romy (TV film)
2008 Die Sache mit dem Glück (TV film)
2007 Die Lawine (TV film)

TV seriály

2017 Génius (TV seriál)
Kapitola sedmá (S01E07)
Kapitola čtvrtá (S01E04)
Kapitola druhá (S01E02)
další epizody (4)
Charité (TV seriál)
Zeitenwende (E06)
Götterdämmerung (E05)
Wundermittel (E04)
další epizody (6)
2008 Meine wunderbare Familie (TV seriál)
1977 Starej (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace