foto

Ruth Drexel

  • nar. 14.7.1930
    Vilshofen an der Donau, Bavorsko, Německá říše
  • zem. 26.2.2009 (78 let)
    Feldkirchen, Bayern, Německo

Biografie

Ruth Drexel byla německou herečkou, režisérkou a divadelní režisérkou. Její nejznámější rolí byla svérázná matka vyšetřovatele, paní Resi Berghammerová, v německém televizním seriálu BIG BEN (původní název Der Bulle von Tölz). Hrála v 58 epizodách.

Narodila se v Vilshofenu na Dunaji, nedaleko Pasova, studovala herectví v Mnichově, kde získala také první angažmá. Později pracovala v Berlíně, Wuppertalu, Darmstadtu a Düsseldorfu. V roce 1980 založila Tyrolské lidové divadlo v Telfsu. V jejích raných televizních pracech najdeme filmy DER MARQUIS VON KEITH (1962) či německou adaptaci CANDIDA (1963).

Drexel byl herečkou televizních seriálů, MNICHOVSKÝCH PŘÍBĚHŮ (1974) a KE SVOBODĚ (1987). V roce 2005 začala natáčet nový televizní seriál AGÁTA, kde hrála Agathu Heilandovou, postarší detektivku napodobující Agathu Christie a slečnu Marplovou.

Ruth Drexel byla vdaná za Michaela Adamiho. S ním měla dceru Katharinu Adami (nar. 1956). Druhou dceru, Cilli Drexel (nar. 1975), měla se svým mnohaletým přítelem hercem Hansem Brennerem (zemřel v roce 1998). Do své smrti na rakovinu v roce 2009, ve věku 78 let, Ruth Drexel žila v Feldkirchenu, poblíž Mnichova.

svesticky1

Herecká filmografie

Filmy

2008 Die Heilerin 2 (TV film)
2006 Kouzlo Vánoc (TV film)
Místo činu: Smrt z Afriky (TV film)
Svědectví vraždy: Neobvyklý podezřelý (TV film)
2004 Die Heilerin (TV film)
2002 Dům pro psa (TV film)
2001 Ein Sommertraum (TV film)
Wambo (TV film)
1998 Späte Gegend (TV film)
1997 Bandagistenglück
1993 Tatort - Alles Palermo (TV film)
1992 Abgetrieben (TV film)
1987 Francesca
1982 Starke Stamm, Der (TV film)
1981 Niemandsland (TV film)
1979 Schluchtenflitzer
1977 Tatort - Das Mädchen am Klavier (TV film)
1976 Markýza z O…
1975 Hahnenkampf (TV film)
1973 Sittengemälde (TV film)
Wildwechsel (TV film)
1972 Adele Spitzeder (TV film)
1970 Mathias Kneissl
1968 Jagdszenen aus Niederbayern (TV film)
1967 Biedermann und die Brandstifter (TV film)
Siedlung Arkadien (TV film)
1965 Der zerbrochene Krug (TV film)
1964 Der Arzt wider Willen (TV film)
Eiche und Angora (TV film)
1963 Candida (TV film)
Detective Story (TV film)
1959 Kasimir und Karoline (TV film)
1958 Die Bekehrung des Ferdys Pistora (TV film)
1957 Ein Fremder kam ins Haus (TV film)
Fidelen Detektive, Die
Jägerblut
1949 Der große Fall
Heimliches Rendezvous

TV seriály

2009 Big Ben (TV seriál)
Dvojitý únos (S14E06)
2007 Agathe (TV seriál)
Nebezpečná hra (E05)
Big Ben (TV seriál)
Vražda bez oběti (S13E05)
Vídeňská krev (S13E04)
Milostný trojúhelník (S13E03)
další epizody (5)
2006 Stadt Land Mord! (TV seriál)
Agathe (TV seriál)
Vražda s handicapem (E04)
Andělská křídla (E03)
Big Ben (TV seriál)
Smrt kritika (S12E06)
2005 Agathe (TV seriál)
Všechno nebo nic (E02)
Sonáta smrti (E01)
Big Ben (TV seriál)
Santa je mrtvý (S12E05)
Vražda v klášteře (S12E04)
Prvotřídní pohřeb (S12E03)
další epizody (5)
2004 Zwei am großen See (TV seriál)
Big Ben (TV seriál)
V dobrých rukách (S11E05)
Zázrak z Wemperdingu (S11E04)
Mrtvý z močálu (S11E03)
další epizody (7)
2003 Big Ben (TV seriál)
Kandidát na ženění (S10E02)
Oslnivá krása (S10E01)
Třídní sraz (S09E06)
další epizody (6)
2002 Big Ben (TV seriál)
Salzburská specialita (S09E02)
Smrt po diskotéce (S09E01)
Cirkusový vzduch (S08E04)
další epizody (7)
2001 Big Ben (TV seriál)
Policista v lázních (S07E01)
Sioux City (S06E03)
Vražedný trojúhelník (S06E02)
2000 Big Ben (TV seriál)
www.vražda.de (S06E01)
Rudé růže (S05E04)
Vražda ve sboru (S05E03)
další epizody (6)
1999 Big Ben (TV seriál)
Smrt kněze (S04E03)
Smrt na Hahnenkammu (S04E02)
Řád pro vraha (S04E01)
další epizody (4)
1998 Big Ben (TV seriál)
Vražda na Jelení hoře (S03E07)
Smrt o Valpuržině noci (S03E06)
Vražda vidlemi (S03E05)
další epizody (7)
1997 Big Ben (TV seriál)
Ruka ruku myje (S02E08)
Hledá se tělo (S02E07)
Smrt v křoví (S02E06)
další epizody (7)
1996 Big Ben (TV seriál)
Smrt před oltářem (S02E01)
Palermo je blízko (S01E04)
Mezi přáteli (S01E03)
další epizody (5)
1988 Zur Freiheit (TV seriál)
1986 Irgendwie und sowieso (TV seriál)
1983 Monaco Franze - Der ewige Stenz (TV seriál)
1978 Die Straße (TV seriál)
1974 Münchner Geschichten (TV seriál)
1972 Acht Stunden sind kein Tag (TV seriál)

Host

TV pořady

2003 Bei Stöckl (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace