foto

Rebecca Gibney

  • nar. 14.12.1964 (54 let)
    Levin, Nový Zéland

Biografie

Tato australská herečka, celým jménem Rebecca Catherine Gibney se jako dítě chtěla stát premiérkou, později zdravotní sestrou, ale protože jen pohled na krev ji děsil, musela od této profese upustit. Matka Rebeccy se jmenuje Shirley a otec Austin. Je nejmladší ze šesti dětí (Theresa, Michael, Diana, Stella, Patrick). Jako malá prý byla trochu zvláštní, připadala si jako Wednsday z Adamsovy rodiny. Měla bezhlavou panenku, kterou nosila všude s sebou. Vyrůstala ve Welingtonu a než se rozhodla stát se herečkou, pracovala jako modelka. Ve svých 19 letech se přestěhovala do Austrálie.

Záčínala v roce 1985 v dětském televizním seriálu THE ZOO FAMILY, poté se objevila v dramatu COME IN SPINNER. Když přišla na konkurz seriálu THE FLYING DOCTORS, byla nenalíčená, v "pytlovitém" oblečení a roli automechaničky Emmy Plimpton ihned získala. Pak následoval sitcom ALL TOGETHER NOW, po jeho skončení si zahrála v televizní sérii SNOWY. A právě tvůrci tohoto seriálu pro ni napsali roli doktorky Jane Halifaxové, která jí nejvíce proslavila. Debutovala v roce 1994 v epizodě HALIFAXOVÁ, SOUDNÍ PSYCHIATR – ZRÁDNÉ ČINY a následovalo dalších 20 TV filmů, které se natáčely až do roku 2002.

Objevila se ve filmové adaptaci románu Stephena Kinga PROKLETÍ SALEMU, pak i v minisérii na motivy jeho povídek s názvem NIGHTMARES AND DREAMSCAPES. Od roku 2008 hraje roli matky Julie Rafter v seriálu PACKED TO THE RAFTERS. Její tvář se například stala součástí TV kampaně pro humanitární organizaci World Vision, nebo reklamy na lék proti bolesti Advil.

Od svých 14 let trpí záchvaty paniky, několik let chodila na terapii a stále se snaží s těmito problémy vyrovnat. Sama sebe popisuje jako romantičku, miluje hudbu (Norah Jones, Dean Martin, Colin Hay, Kasey Chambers), ráda rybaří, jezdí na koni a čte. Mezi její nejoblíbenější knihy patří : Jako zabít ptáčka (Harper Lee), Cloudstreet (Tim Winton). Jídlo má nejraději thajské a japonské a k pití si ráda dává francouzské šampaňské, nebo vodku s ledem.

Vdaná byla dvakrát. Poprvé v roce 1992 za rockového zpěváka Irwina Thomase, známého jako Jack Jones ze skupiny Southern Sons, ale manželství jim vydrželo jen do roku 1995. Se svým nynějším manželem Richardem Bellem je od roku 2001 a 7.4.2004 se jim narodil syn Zachary Edison Bell. Dlouho dobu žili v Launcestonu, ale po velkém úspěchu seriálu Packed to the Rafters se přestěhovali do Sydney.

Rebecca Gibney získala několik ocenění Logie Award a AFI Award, mnohokrát byla nominována a v současné době patří mezi nejoblíbenější herečky Austrálie.

Bára "sidda" M.

Herecká filmografie

Filmy

2015 Peter Allen: Not the Boy Next Door (TV film)
Švadlena
2014 Killing Field, The (TV film)
2012 Mental
2010 Zvrácená láska (TV film)
2009 Já jsem ty
2008 The Map Reader
2007 Clubland
2006 Lost and Found
Small Claims: The Reunion (TV film)
2005 Small Claims: White Wedding (TV film)
2004 Prokletí Salemu (TV film)
Small Claims (TV film)
2001 Finding Hope (TV film)
Neotesaný detektiv (TV film)
1999 Sabrina, Down Under (TV film)
Virus 2000 (TV film)
1998 Day of the Roses (TV film)
Gantry Row 13 (TV film)
1997 Kangaroo Palace (TV film)
Klokan Joey
1994 Trefa
1990 Hra o štěstí (TV film)
Křižovatka života a smrti
Ring of Scorpio (TV film)
1986 Mr. Wrong
1985 Žiju se svým tátou
1983 Drsný kraj

TV seriály

2018 Wanted (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 4 (S03E04)
další epizody (6)
2017 Wanted (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
2016 Wanted (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
2015 Winter (TV seriál)
2008 Packed to the Rafters (TV seriál)
2006 Tripping Over (TV seriál)
2002 Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
To chce dva (E21)
2001 Farscape (TV seriál)
Thanks for Sharing (S03E07)
Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Hra na boha (E20)
Polibek škorpiona (E19)
2000 Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Nenávist horší než smrt (E18)
Pavouk a moucha (E17)
Zajímavý člověk (E16)
1999 Ztracený svět (TV seriál)
Cave of Fear (S01E05)
Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Plavání se žraloky (E15)
Vraní vražda (E14)
Někdo, koho znáš (E13)
1998 Ranaři (TV seriál)
Stříbrný blesk (TV seriál)
Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Strach z temnoty (E12)
Není to romantické? (E11)
1997 Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Déja vu (E10)
1996 Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Kolíbka a tak dále (E09)
Sladké sny (E08)
Bez souhlasu (E07)
1995 Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Vylhané vzpomínky (E06)
Sbor tvrdých mužů (E05)
Milovaná holčička (E04)
další epizody (5)
1994 Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Zrádné činy (E01)
1993 Snowy (TV seriál)
1991 All Together Now (TV seriál)
1986 The Flying Doctors (TV seriál)
The Great Bookie Robbery (TV seriál)
1985 Rodina ze ZOO (TV seriál)

Dokumentární

2014 Australia: The Story of Us (TV seriál)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2018 Wanted (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 4 (S03E04)
další epizody (6)
2017 Wanted (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
2016 Wanted (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)

Producentská filmografie

TV seriály

2016 Wanted (TV seriál)

Host

TV pořady

2007 The 2007 Australian Film Institute Awards (TV pořad)
1990 Tonight Live with Steve Vizard (TV pořad)

Fanoušci tvůrce