foto

Dan Reynolds

  • nar. 14.7.1987 (31 let)
    Las Vegas, Nevada, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dan Reynolds se narodil 14. července v Las Vegas. Je známý především jako frontman americké indie-rockové hudební skupiny Imagine Dragons. Reynolds spolu s ostatními členy založil v roce 2008, ve stejné době ještě studoval na Brigham Young University. Ze začátku tvořili EP, mimo jiné i It's Time, ze kterého v roce 2012 udělali song do jejich debutového alba Night Visions. K této písni byl také natočen vůbec jejich první videoklip.

O Reynoldsovi a jeho kapele se začalo dozvídat hodně hudebních fanoušků a singlem Radioactive si ještě upevnili místo mezi nejuznávanějšími pop-rockovými skupinami. Alba Night Visions se po celém světě za první týden prodalo přes 83 000 kopií a stalo se tak nejprodávanějším debutovým CD od roku 2006.

V současné době vydali v pořadí druhé studiové album Smoke+Mirrors, se kterým se chystají na světové turné. Má manželku Aju Volkman Reynolds, která je zpěvačkou ve skupině Nico Vega. S tou také Reynolds nahrál EP Egyptian.

Radek "Sevcik" Ševčík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Raubíř Ralf a internet
2016 Imagine Dragons: Smoke + Mirrors Live (koncert)

TV seriály

2015 The Muppets (TV seriál)

Dokumentární

2013 Imagine Dragons: The Making Of Night Visions

TV pořady

2017 2017 American Music Awards (TV pořad)
2017 Billboard Music Awards (TV pořad)
2014 2014 Billboard Music Awards (TV pořad)
John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
2008 Live from the Artists Den (TV pořad)
2003 The Best Hit USA (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2019 Imagine Dragons - Bad Liar (hudební videoklip)
2018 Imagine Dragons - Natural (hudební videoklip)
Imagine Dragons - Next To Me (hudební videoklip)
Imagine Dragons - Zero (hudební videoklip)
2017 Imagine Dragons - Believer (hudební videoklip)
Imagine Dragons - Thunder (hudební videoklip)
Imagine Dragons - Whatever It Takes (hudební videoklip)
2016 Lil Wayne feat. Wiz Khalifa, Imagine Dragons, Logic, Ty Dolla $ign & X Ambassadors - Sucker for Pain (hudební videoklip)
2015 Imagine Dragons - Friction (Lyric Video) (hudební videoklip)
Imagine Dragons - Gold (hudební videoklip)
Imagine Dragons - Roots (hudební videoklip)
Imagine Dragons - Shots (hudební videoklip)
2014 Imagine Dragons - I Bet My Life (hudební videoklip)
2013 Imagine Dragons - Demons (hudební videoklip)
Imagine Dragons: On Top Of The World (hudební videoklip)
2012 Imagine Dragons - It's Time (hudební videoklip)
Imagine Dragons: Radioactive (hudební videoklip)
2009 Imagine Dragons - Uptight (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2015 Imagine Dragons - Gold (hudební videoklip)
Imagine Dragons - Roots (hudební videoklip)
2014 Lindsey Stirling and Pentatonix: Radioactive (Imagine Dragons Cover) (hudební videoklip)
2013 Imagine Dragons: On Top Of The World (hudební videoklip)
2012 Imagine Dragons: Radioactive (hudební videoklip)
2009 Imagine Dragons - Uptight (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Hudební videoklipy

2015 Imagine Dragons - Friction (Lyric Video) (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace