foto

Kelli Williams

  • nar. 8.6.1970 (50 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Kelli se narodila v kalifornském Los Angeles jako dcera herečky Shannon Wilcoxové a plastického chirurga Johna Williamse. Má jednoho vlastního a dva nevlastní bratry. Její rodiče se rozvedli, když jí bylo 13 let. Přestože se Kelli objevovala už jako malé mimino v nejrůznějších televizních reklamách, pro filmový svět ji objevil jeden z vyhledavačů talentů poté, co ji viděl zazářit v roli Julie ve středoškolském divadelním představení Romea a Julie. Na přelomu 80. a 90. let se Kelli začala objevovat v epizodních rolích nejrůznějších seriálů.

Její skutečný filmový debut přišel ale až v roce 1994, kdy se objevila v roli kalifornské středoškolačky a přívrženkyně hnutí hippies jménem Sunshine v komediálním dramatu ČAS ROZHODNUTÍ. V tomto snímku byli jejími hereckými partnery mimo jiné Noah Wyle, Dermot Mulroney a Rick Schroeder. V roce 1997 získala roli Lindsay Dole Donnellové v seriálu společnosti ABC THE PRACTICE, kterou ztvárňovala sedm let. Během natáčení tohoto seriálu i po něm se objevila v celé řadě dalších seriálů a filmů. V roce 2004 se objevila před kamerou společně se svou matkou Shannon v romantické rodinné komedii PŘÍTEL POD STROMEČKEM. V poslední době ji můžeme vídat jako Julii v seriálu MUŽI NA STROMECH nebo jako doktorku Gillian Fosterovou v seriálu LIE TO ME.

V roce 1996 se jejím manželem stal Ajay Sahgal. S Ajayem žije dosud a mají spolu tři děti, které se jmenují: Kiran Ram, Sarame Jane a Ravi Lyndon. Kelli mluví plynně francouzsky a španělsky.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Christmas Solo (TV film)
Early Release (TV film)
2012 Každým dnem
2010 The Space Between
2008 Pomluva (TV film)
2006 Vražda na Pleasant Drive (TV film)
2004 Přítel pod stromečkem (TV film)
2000 It's a Shame About Ray
Kytička pro Algernona (TV film)
1999 Sweetwater (TV film)
1996 Andělský hlas (TV film)
E=mc2
Mary & Tim (TV film)
1994 Sněhová věčnost (TV film)
Čas rozhodnutí
1993 Mr. Jones
Ve vlastním zájmu (TV film)
Živý kokon (TV film)
1992 A Woman Scorned: The Betty Broderick Story (TV film)
Her Final Fury: Betty Broderick, the Last Chapter (TV film)
1991 Vyměněné osudy (TV film)
1990 My Life as a Babysitter (TV film)
Znovu objeven
1989 Na šikmé ploše (TV film)
Škrtiči z Hillside (TV film)

TV seriály

2016 The Fosters (TV seriál)
Kingdom Come (S03E20)
Rehearsal (S03E18)
Minor Offenses (S03E15)
další epizody (6)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Making a Rapist (S18E02)
2015 Ties That Bind (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Virál (S13E06)
2014 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Obvinění (S11E21)
2013 Army Wives (TV seriál)
All or Nothing (S07E13)
Adjustment Period (S07E11)
Reckoning (S07E10)
další epizody (12)
2012 Army Wives (TV seriál)
Onward (S06E23)
Domestic Maneuvers (S06E22)
Handicap (S06E21)
další epizody (19)
2011 Anatomie lži (TV seriál)
Vražedný program (S03E13)
Ztracené dítě (S03E12)
Záchranářka (S03E11)
další epizody (13)
Mentalista (TV seriál)
Rudé balonky (S04E03)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Pomsta (S06E20)
2010 Anatomie lži (TV seriál)
Černá a bílá (S02E22)
Tma a světlo (S02E21)
Odhalený (S02E20)
další epizody (12)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Traktorista (S02E10)
Dobrý odhad (S02E09)
Vánoční mise (S02E08)
další epizody (23)
2008 Muži na stromech (TV seriál)
Až moc překvapení (S02E18)
Nové psy staré triky nenaučíš (S02E17)
Cestovní horečka (S02E15)
další epizody (6)
2007 Muži na stromech (TV seriál)
Bližší svetr než kabát (S02E08)
Moře hoře (S02E07)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Výměna (S06E22)
2005 Lékařské záhady (TV seriál)
Mission La Roca: Part 2 (E20)
Mission La Roca: Part 1 (E19)
Black Book (E18)
další epizody (9)
Třetí hlídka (TV seriál)
In the Family Way (S06E16)
2004 Lékařské záhady (TV seriál)
The Unclean (E11)
Price of Pleasure (E10)
Little Girl (E09)
další epizody (11)
2002 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje blues (S01E18)
Můj student (S01E17)
Advokáti (TV seriál)
The Verdict (S06E22)
This Pud's for You (S06E21)
Evil/Doers (S06E20)
další epizody (13)
2001 Advokáti (TV seriál)
Inter Arma Silent Leges (S06E09)
Dangerous Liaisons (S06E08)
Suffer the Little Children (S06E07)
další epizody (18)
2000 Advokáti (TV seriál)
Friends and Ex-Lovers (S05E10)
The Deal (S05E09)
Mr. Hinks Goes to Town (S05E08)
další epizody (21)
1999 Advokáti (TV seriál)
Day in Court (S04E10)
Bay of Pigs (S04E09)
Committed (S04E08)
další epizody (22)
1998 Advokáti (TV seriál)
Love & Honor (S03E10)
State of Mind (S03E09)
Swearing In (S03E08)
další epizody (25)
Ally McBealová (TV seriál)
Pacienti (S01E20)
1997 Advokáti (TV seriál)
The Civil Right (S02E13)
Race with the Devil (S02E12)
Hide and Seek (S02E11)
další epizody (18)
1996 Picket Fences (TV seriál)
To Forgive Is Divine (S04E21)
1995 Zprávy z New Yorku (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
Thanksgiving (S01E10)
1992 Právo a pořádek (TV seriál)
Sisters of Mercy (S02E17)
1990 Elvis (TV seriál)
1989 Beauty and the Beast (TV seriál)
Arabesque (S02E13)

Dokumentární

1991 Teen Vid I

Režijní filmografie

TV seriály

2020 Doktoři (TV seriál)
Support System (S03E19)
Fotbalový talent (TV seriál)
Only Time Will Tell (S02E12)
2019 Good Trouble (TV seriál)
Willful Blindness (S01E09)
Charmed (TV seriál)
The Rules of Engagement (S02E08)
Doktoři (TV seriál)
Woman Down (S03E07)
Sněhová bouře (S02E19)
2018 The Fosters (TV seriál)
Scars (S05E14)
2017 Vražedné Miami (TV seriál)
Clavicle Trauma & Closure (S02E15)
The Fosters (TV seriál)
Welcome to the Jungler (S05E06)
2016 The Fosters (TV seriál)
Justify (S04E06)
2013 Army Wives (TV seriál)
Blood and Treasure (S07E09)

Host

TV pořady

1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce