Reklama

Reklama

James Mackay

James Mackay

Biografie

Australský rodák, narozen 20. července 1984. K herectví poprvé přičichl v době studií na Sydney Grammar school, kde se začal objevovat ve školních hrách, po ukončení střední školy studoval na Univerzitě v Sydney, kde odpromoval jako bakalář historických umění a Anglické literatury a dále nastoupil na Západo-Australskou Akademii múzických umění v Perthu.

Po studiích Mackay spolupracoval s nezávislou divadelní společností Cry Havoc, kde působil jako herec a producent na dvou vystoupeních- Shakespearově Juliu Caesarovi (2009, hrál Marca Antonia) a Čechovově Třech sestrách (2010, hrál Andreye). V roce 2012 debutoval se Sydney Theatre Company (pod uměleckým vedením Cate Blanchet a Andrew Upton) ve hře Nebezpečné známosti (Danceny) po boku Hugo Weavinga (Valmont). Od února 2013 hrál po boku Johna Wooda, Heather Mitchell and Paula Goddarda postavu Irwina ve hře Alana Bennetta History Boys (The Peach Theatre Company).

Mackay se objevil v roce 2011 jako knihovník ve filmu Guillerma del Tora Don´t be afraid of dark (Nebojte se tmy), který byl natočen v roce 2009 s Katie Holmes a Guyem Pearcem v hlavních rolích. Následovala malá role v epizodě australského seriálu Rescue: Special Ops (Saxon Blake), role Dana v krátkometrážním filmu Connection (oboje rok 2010), a role Simona v krátkometrážním filmu Hairpin (2011).

Další výraznější role se naskytla v roce 2012, kdy si zahrál mladého právníka Rudy Khana v horrorovém snímku Redd Ind (Inhuman Resources) režišera Dana Krigea. V tomtéž roce se objevil jako Joel Thomson v seriálu The Straits a jako Lindsay MacFadden v seriálu Micro Nation. Zahlédnout jsme ho mohli i v roli Charlese Stewarta- mladšího bratra Jamese Stewarta (Josh Hartnett) ve filmu Singularity/ The Lovers.

Nejnovější Mackayova role byla v americkém sci-fi seriálu The Tomorrow People, kde se mihnul v pár epizodách jako Julian Masters. V roce 2010 Lenny Ann Low (publicista Sydney Morning Herald Metro) profiloval Mackaye jako jedno z dalších 10 velkých jmen divadelních herců.

Micina "micina" Zlopekelná

Herec

Reklama

Reklama