foto

Xavier Giannoli

  • nar. 7.3.1972 (46 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Když v roce 2003 natočil svůj první celovečerní film, měl již na kontě Zlatou palmu z Cannes za svůj krátký film L'interview (1998) či podíl na produkci snímku Oliviera Assayase Demonlover. Jeho debut Žádostivá těla (2003) je analýzou vztahu dvou zamilovaných lidí, do kterého zasáhne smrtelná choroba a vstoupí jiná žena. Zájem o tajemné a dramatické záhyby vztahu muže a ženy prokázal Giannoli i v následujícím filmu Jediná noc (2005).

FebioFest 2006

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Zjevení
2015 Marguerite
2012 Superstar
2009 À l'origine
2006 Píseň pro tebe

Herecká filmografie

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace