foto

Hana Gregorová

  • nar. 20.8.1952 (65 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hana Gregorová, narozená 20. srpna 1952 v Bratislavě, Československo, je česká herečka slovenského původu. Vystudovala VŠMU v Bratislavě. V devadesátých letech se živila podnikáním, měla cestovní kancelář, solárium, udělala si manikérský kurz. Již 30 let je manželkou známého českého herce Radoslava Brzobohatého, se kterým má syna Ondřeje. Z prvního manželství s jordánským lékařem Gassanem má dceru Rolu.

Hrála převážně v seriálech a TV filmech, v úspěšných dramatech NOČNÍ JEZDCI (1981), TISÍCROČNÁ VČELA I., II. (1983) nebo KÁRA PLNÁ BOLESTI (1985). V poslední době je poměrně často obsazovaná do seriálů jako např. PANELÁK (2008) v produkci TV JOJ, kde ztvárnila postavu důchodkyně Jarmily Švehlové, maminku Jakuba Švehly. Momentálně účinkuje i v česko-slovenském seriálu ODSOUZENÉ (2009), taktéž vysílaném na TV JOJ a TV Barrandov, kde si zahrála roli vězenkyně Jany Lomnické, kterou přezdívali Nevada. Oba tyto seriály mají u televizních diváků velký úspěch, vzhledem ke značné sledovanosti.

V současnosti je Hana manažerkou a ředitelkou Divadla Radka Brzobohatého, které společně založili v roce 2004. Horkokrevná Hana patří k nejpřitažlivějším slovenským herečkám. Tvrdí o sobě, že je dokonalá manželka, i když nesnáší žehlení. Spolu s rodinou žije v Říčanech.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 Wedding Day
2011 Bastardi 2
2008 BrainStorm (TV film)
2004 O dve slabiky pozadu
2002 Za mestskými múrmi: Čierna pani (TV film)
1997 Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!
Orbis Pictus
Tábor padlých žien
1995 Tajomstvo šťastia (TV film)
1993 Tanec lásky a smrti (TV film)
1992 Prague
1990 Dětinské hry dospělých (TV film)
Křížová vazba
O Janovi a podivuhodném příteli (TV film)
1989 Divoká srdce
1988 Nejlepší kšeft mýho života (TV film)
Prvé hlásky lásky (TV film)
1986 Kohút nezaspieva
Krvavé klinčeky (TV film)
Moliére (TV film)
Neobyčajné všedné dni (TV film)
Párátko (TV film)
1985 Kára plná bolesti
Plánka (TV film)
1984 Cesta životom (TV film)
Súťaž o milión (TV film)
Této noci v tomto vlaku (TV film)
Vzbúrené mesto (TV film)
1983 Pozadí (TV film)
Tisícročná včela
1982 Cukor (TV film)
Chuť vody (TV film)
Pavilón šeliem
Pomocník
Pražská terčovnica (TV film)
Sůl nad zlato
Thibaultovci (TV film)
Týždeň naopak (TV film)
V tomto meste, v tejto chvíli (TV film)
1981 Crainquebille (TV film)
Čisté vody (TV film)
Nedokončená partia (TV film)
Noční jezdci
Plavčík a Vratko
Po deviatich rokoch (TV film)
Pohľad do zrkadla (TV film)
Sokoliarova dcéra (TV film)
1979 Ťaví zadok (TV film)
1978 Zbojnícky tanec (TV film)
1977 Dobrý deň, stará mama (TV film)
Sedem krátkych rokov inžiniera Hagaru (TV film)
Vianočné oblátky (TV film)
Vietor v starých stromoch (TV film)
Yetiho stopy (TV film)
1976 Americká tragédia (TV film)
Hurá na letný byt (TV film)
Kongres v Neapole (TV film)
Mário a kúzelník (TV film)
1974 Horali (TV film)
Netrpezlivosť srdca (TV film)
Valentín a Valentína (TV film)
1973 Hriech Kataríny Padychovej
Očovské pastorále
1972 Letokruhy
Žiarlivosť (TV film)
1971 Mŕtve oči (TV film)

TV seriály

2017 Temný Kraj (TV seriál)
Jezinky pokračování (E10)
Jezinky (E09)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Recept na smrt (S01E14)
Přístav (TV seriál)
Utopenec (S03E16)
Rybolap (S03E15)
Špičkové ženy (S03E14)
další epizody (43)
2015 Přístav (TV seriál)
Tichá hospoda (S01E32)
Kýč z lásky (S01E31)
Had na prsou (S01E30)
další epizody (24)
2014 Bastardi (TV seriál)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
Tak trochu ženatý (S01E09)
Mořský vánek (S01E08)
další epizody (10)
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
Kolonáda (TV seriál)
Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Škola zlomených srdcí (S03E27)
Trojka z chování (S03E24)
Podraz (S03E23)
další epizody (37)
2011 Druhý život (TV seriál)
2009 Odsouzené (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Bez Elvíry neodejdu (S03E51)
Budu tě nosit na rukou (S03E41)
To není fér (S03E40)
další epizody (4)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Sen o blondýně (S03E05)
Ta druhá (S02E57)
Zůstáváme na ocet (S02E44)
další epizody (5)
2006 Mafstory (TV seriál)
2005 Náves (TV seriál)
2002 O ztracené lásce (TV seriál)
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
Šípková Růženka (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Doktor Smrt II (S02E09)
Doktor Smrt I (S02E08)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Svatba (S01E09)
Volavka (S01E02)
1996 Konec velkých prázdnin (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1990 Ujo maliar pozýva (TV seriál)
1989 Dlouhá míle (TV seriál)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Natrvalo (E06)
Maringotka číslo osm (E05)
Druhý dech (TV seriál)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Fatamorgána (E03)
Prekliaty rod (E02)
1984 Vrabce z Tŕnia (TV seriál)
1983 Tisícročná včela (TV seriál)
V službách zákona (TV seriál)
1977 Jedenáste prikázanie (TV seriál)

Dokumentární

2012 Legendy: Tajemství Radoslava Brzobohatého (TV film)

TV pořady

2017 Zem spieva (TV pořad)
2016 Pečeme podle hvězd (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Milujem Slovensko (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Prostři pro tři (TV pořad)
Showdance (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 Na dobré hodince v Lanžhotské rodince (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace