foto

Josh Safdie

  • nar. 3.4.1984 (34 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bratři Josh Safdie a Benny Safdie, nezávislí newyorští filmaři a herci, vyrůstali v Queensu a na Manhattanu. Inspirováni a povzbuzováni svým otcem, filmovým nadšencem, začali už v mládí točit filmy. Oba vystudovali Fakultu komunikace na Bostonské univerzitě, kde s Alexem Kalmanem spoluzaložili tvůrčí kolektiv Red Bucket Films.

Jejich společná autorská filmová tvorba zahrnuje mj. celovečerní hrané snímky Dojdi pro rozmarýn (Go Get Some Rosemary / Daddy Longlegs, 2008), Bůh ví co (Heaven Knows What, 2014) a Dobrý časy (2017), celovečerní dokument Lenny Cooke (2013) či řadu krátkých filmových děl, např. The Adventures of Slater's Friend (Dobrodružství Slaterových přátel, 2005), Černý balónek (The Black Balloon, 2012) a Trophy Hunter (Lovec trofejí, 2012).

MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2017 Dobrý časy
2014 Bůh ví, co
2012 Black Balloon, The
2010 John's Gone
2009 Daddy Longlegs
2008 The Pleasure of Being Robbed
2007 Jerry Ruis, Shall We Do This?
2002 Lethargy

Dokumentární

2013 Lenny Cooke

Hudební videoklipy

2017 JAY-Z - Marcy Me (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Kameramanská filmografie

Filmy

2010 John's Gone
2008 The Pleasure of Being Robbed

Dokumentární

2013 Lenny Cooke

Producentská filmografie

Filmy

2010 John's Gone

Střihačská filmografie

Filmy

2010 John's Gone
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace