foto

Yannis Veslemes

Biografie

Yiannis Veslemes (1979, Atény) vystudoval filmovou režii v rodných Aténách. Je autorem řady televizních reklam a několika krátkých filmů: Tugo tugo (1998), Lightwell (2000), Goal (2003) a Osiki (2009). Poslední jmenovaný byl zařazen do programu mnoha světových festivalů zaměřených na krátkometrážní filmy. Kromě filmové tvorby se Yiannis Veslemes věnuje pod pseudonymem Felizol komponování hudby. Coby skladatel je podepsán pod hudbou k úspěšnému řeckému snímku režisérky Eliny Psykou Věčný návrat Adonise Paraskevase (2013) a autorskými skladbami doplnil i svůj celovečerní debut Norsko.

MFF Karlovy Vary

Skladatelská filmografie

Filmy

2019 Cosmic Candy
2015 Středa 4:45
2014 Norsko
Proavlio
2010 13 1/2
2008 Příběh 52

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Průvodce zlem
2014 Norsko

Režijní filmografie

Filmy

2018 Průvodce zlem
2014 Norsko

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky