foto

John Lynch

  • nar. 26.12.1961 (58 let)
    Corrinshego, Newry, Severní Irsko, Velká Británie

Biografie

John Lynch se narodil v Severním Irsku a v útlém dětství se přestěhoval do otcova rodného Corrinshego. Jeho matka je Italka. Vystudoval katolickou St. Colman's College v Newry. Tvrdí, že jeho rodina byla ovlivněna konfliktem v Severním Irsku, což by zasluhovalo specifikaci, jelikož takové tvrzení pro severní Iry asi není ojedinělé. Na kontě má i několik novel. Jeho sestrou je herečka Susan Lynch.

Objevil se v řadě filmů s irskou tématikou. Nejznámějšími jsou asi VE JMÉNU OTCE s Danielem Day-Lewisem v hlavní roli a EVELYN s Piercem Brosnanem. Zahrál si i ve filmu BEST mapujícím osudy fenomenálního fotbalisty, který režírovala jeho manželka Mary McGuckian.

Herecká filmografie

Filmy

2020 Boys from County Hell
The Banishing
2018 Apoštol Pavel
2017 Candice za zrcadlem
En amont du fleuve
Pilgrimage
Číslo jedna
2016 Detour
2014 Scintilla
2013 Möbius
2012 Jako horký brambor
Private Peaceful
2011 Tajemný
2010 Černá smrt
2009 Turnaj zabijáků
2008 Transport
2007 Mladý Indiana Jones: Píseň lásky
2005 Baby War, The (TV film)
Experiment
Lassie
2004 Most osudu
2003 Conspiracy of Silence
Lovec vetřelců
2002 Evelyn
Puckoon
Re-inventing Eddie
2001 Sedmý proud (TV film)
2000 Best
1998 Srdcová sedma
The Quarry
1997 Tohle je moře
1996 Moll Flandersová
Monkey Boy
Ve jménu IRA
1995 Andělské dítě
Nothing Personal
1994 Irská sága
Princezna Caraboo
Words Upon the Window Pane
1993 Tajemná zahrada
Ve jménu otce
1992 Muž z nádraží (TV film)
1991 Edvard II.
Out of the Blue (TV film)
1990 1871
Zbraň
1984 Cal
1969 Křížovka

TV seriály

2020 The Head (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2019 Šerifská hvězda (TV seriál)
The Unseen (S02E10)
Wild Flower (S02E09)
Subterranean Fire (S02E08)
další epizody (9)
Medicejové (TV seriál)
Sopravvivenza (S03E01)
2018 The Terror (TV seriál)
Gore (S01E02)
2016 One of Us (TV seriál)
Adam and Grace (E04)
Glenarvon Loch (E03)
Beneath the Surface (E02)
další epizody (4)
The Fall (TV seriál)
Peklo v něm (S03E04)
Brány světla (S03E03)
Neklidná jeho mysl (S03E02)
další epizody (4)
2015 The Trials of Jimmy Rose (TV seriál)
2014 The Assets (TV seriál)
Tři mušketýři (TV seriál)
Rebelka (S01E07)
Shetland (TV seriál)
Blue Lightning: Part 2 (S02E06)
Blue Lightning: Part 1 (S02E05)
The Fall (TV seriál)
Osvětliž mysli temnotu (S02E06)
V davu bitvy vražedné (S02E05)
Mysl jest mu příbytkem (S02E04)
další epizody (6)
2013 Bez hranic (TV seriál)
The Terminator (S01E03)
The Fall (TV seriál)
Bezedná propast (S01E05)
Má smělá píseň (S01E04)
Vilnost a víno (S01E03)
další epizody (5)
2012 Merlin (TV seriál)
Diamantový den (1. část) (S05E12)
2011 Vera (TV seriál)
The Crow Trap (S01E03)
2010 The Nativity (TV seriál)
2009 Merlin (TV seriál)
Poslední pán draků (S02E13)
2008 Umučení (TV seriál)
2007 MI5 (TV seriál)
Epizoda 9 (S06E09)
2005 Ponurý dům (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2002 Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Thirty-One (S02E09)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1991 Chimera (TV seriál)

Dokumentární

2008 Bílý raroh, bílý vlk (TV film)
2007 Žlutý dům (TV film)
2001 Congo (TV film)
1988 The Modern World: Ten Great Writers (TV seriál)
1986 Waiting Tables
1983 Svět přírody (TV seriál)