foto

Mike Mignola

  • nar. 16.9.1960 (58 let)
    Berkeley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (3)

  • Hellboy (2019)

    - Mike Mignola se v komiksové předloze často inspiruje v slovanském folklóru a tak není překvapivé, že v Hellboy universe figurují i Baba Jaga či věčný padouch Kostěj Nesmrtelný. (3T)

  • Hellboy (2019)

    - Mike Mignola ocenil věrnost filmu k předloze a prozradil i jména komiksů, ze kterých scénář vzešel. Příběhová linka nejvíce vychází z epické trilogie „Wild Hunt“, „Darkness Calls“ a „The Storm and the Fury“. Dále si Mignola všiml inspirace v „Hellboy in Mexico“ z roku 2010, jehož součástí je mayský bůh Camazotz, kterého můžeme vidět ve filmu. (3T)

  • Hellboy (2019)

    - Hellboy, jehož autorem je Mike Mignola, se poprvé objevil v březnu 1993 v „Dime Press #4“ (Dime Press je italské nezávislé komiksové vydavatelství). Později dostal vlastní minisérii „Seed Destruction“ z roku 1994, a to už v barvách Legend/Dark Horse Comics. (3T)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2019 Hellboy - komiks
2018 Batman: Gotham by Gaslight - komiks
2008 Hellboy 2: Zlatá armáda - komiks
Hellboy II: The Golden Army - Prologue - komiks
2007 Hellboy Animated: Blood and Iron (TV film) - komiks
Hellboy Animated: Iron Shoes - komiks
2006 Amazing Screw-On Head, The (TV film) - komiks
2004 Hellboy - komiks

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace