foto

Mark Bliss

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mark Bliss ACK je australský kameraman českého původu. Filmovou kameru vystudoval na North Sydney College pod vedením Terryho Byrne ACS. Po dokončení studia začíná pracovat na nezávislých filmech, dokumentech a hudebních videoklipech, které mu získávají mnoho ocenění za jeho tvůrčí přístup ke kameře. V letech 2006 a 2007 vyhrává zlatou cenu za nejlepší hudební videoklip. Je autorem nebo spoluautorem devíti celovečerních filmu a spolupracoval s oskarovými režiséry jak v oblasti hraného filmu, tak v oblasti reklamy. Jako kameraman na volné noze pracuje po celém světě a za svou práci obdržel ocenění z filmových festivalů a kameramanských spolku. Od roku 1994 je členem Australské asociace kameramanů ACS a v roce 2012 se stal členem České asociace kameramanů ACK.

Mark Bliss

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Standing Up for Sunny
2015 Burácení
2010 Kuky se vrací
2007 Boys Own Story
2006 Safety in Numbers
2005 Aerosol
Neříkej nic
2004 A Whole New You
The Full Gamut
2002 Code 2
2001 Cesta do neznáma (TV film)
2000 Enemies Closer
1999 Game Room
1998 The Big Night Out
1997 In Memory of Laura

TV seriály

2018 Přijela pouť (TV seriál)
Trest (E10)
Marináda (E09)
Loučení (E08)
další epizody (10)

Dokumentární

2017 Já, Kajínek (TV seriál)
2014 Krátký film o životě

Hudební videoklipy

2016 Vladimir 518 feat. CTRL Priss - Ať se to neposere! (hudební videoklip)
2011 Moja reč - Nočný let (hudební videoklip)
2009 BTnJ - Na posedu (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

2015 Burácení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace