foto

Matt Day

  • nar. 28.9.1971 (46 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matt Day účinkoval v televizních seriálech již od dětství. Hereckou průpravu tak získal ve VENKOVSKÉ PRAXI (1981-93) a v krimiseriálu VODNÍ KRYSY (1996-99).

Filmová role přišla v roce 1994 v domácím snímku MURIEL SE VDÁVÁ (J.P.Hogan), Matt ztělesnil nesmělého mladíka, který nedokáže milované dívce vyznat své city. V nízkorozpočtové komedii LÁSKA A JINÉ KATASTROFY -1996 (E.K.Croghanová) si zahrál plachého medika, sdílejícího podnájem s dvěma studentkami. Před "škatulkou" romantických snílků ho zachránila jeho zatím největší role zlodějíčka Ala v krimi LÍBEJ NEBO ZABIJ - 1997 (B.Bennett), následovaná dramatem CUKROVÁ FABRIKA - 1998 (R.Carter), kde si zahrál psychicky labilního Harrise. Tento snímek, spolu s filmem CHYTEJ - 1998 (L.M.Danzeyová) soutěžil na MFF v Karlových Varech v roce 1998.

Australská komedie NÁSILNÍCI - 2000 (D.Murphy) a SÓLOKAPR Woodyho Allena - 2006 patří mezi zatím jeho poslední role v celovečerních projektech, účinkoval ještě v několika krátkých filmech, v seriálu MŮJ BRATR JACK a vystupuje také na divadle.

mat.ilda

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dance Academy: The Movie
Sweet Country
2014 Touch
2013 The Outlaw Michael Howe
2011 Paper Giants: The Birth of Cleo (TV film)
2009 My Year Without Sex
2008 Informátor (TV film)
2007 The Commander: The Devil You Know (TV film)
2006 Sólokapr
2005 Hell Has Harbour Views (TV film)
Life Isn't All Ha Ha Hee Hee (TV film)
2003 V hlavní roli Pancho Villa osobně (TV film)
2002 Green-Eyed Monster (TV film)
Pes baskervillský (TV film)
Shackleton (TV film)
2001 My Brother Jack (TV film)
2000 Love of Lionel's Life, The (TV film)
Muggers
1998 Cukrová fabrika
Fetch
1997 Doing Time for Patsy Cline
Líbej nebo zabij
Two-Wheeled Time Machine, The
1996 Kdo jsem?
Krakatice (TV film)
Láska a jiné katastrofy
1994 Muriel se vdává
This Marching Girl Thing

TV seriály

2018 Rake (TV seriál)
Greene v The World (S05E01)
2016 Rake (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
další epizody (8)
2014 Rake (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
Epizoda 6 (S03E06)
další epizody (8)
2013 Reef Doctors (TV seriál)
2012 Rake (TV seriál)
Greene (S02E08)
Greene vs Hole (S02E07)
R vs Alford (S02E06)
další epizody (8)
2010 Rake (TV seriál)
R vs Corella (S01E08)
R vs Tanner (S01E07)
R vs Langhorn (S01E06)
další epizody (8)
2009 Tangle (TV seriál)
2007 Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 3 (S01E03)
2006 MI5 (TV seriál)
Epizoda 7 (S05E07)
Epizoda 6 (S05E06)
2000 Farscape (TV seriál)
Look at the Princess: Part 3: The Maltese Crichton (S02E13)
Look at the Princess: Part 2: I Do, I Think (S02E12)
Look at the Princess: Part 1: A Kiss Is But a Kiss (S02E11)
1994 Bob Morrison Show, The (TV seriál)
1988 House Rules (TV seriál)
1985 Bartons, The (TV seriál)
1981 A Country Practice (TV seriál)

Dokumentární

2003 Wild Down Under (TV seriál)
1999 Inside Film Awards (TV seriál)

TV pořady

2014 Black Comedy (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
1996 Good News Week (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2007 Wish

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace