foto

Colm Feore

  • nar. 22.8.1958 (61 let)
    Boston, Massachusetts, USA

Biografie

Colm Feore se narodil v Bostonu ve Spojených Státech ve dne 22. 08. 1958. Jeho rodiče několik let žili v Irsku. Přestěhoval do Windsoru v Ontariu, tam kde od dětství vyrostl. Po absolvování školy Ridley College ve Sv. Catharines v Ontariu navštěvoval divadelní školu v Montrealu v Kanadě a University of Windsor ve Windsoru. Mluví plynně francouzsky. Nyní žije s manželkou Donnou Feoreovou a třemi dětmi ve Stratfordu v Ontariu.

Na počátku kariéry své herecké umění zdokonaloval jako člen festivalu ve Stratfordu. Hrál 16 sezón ve festivalu a během festivalu byl povýšen na vedoucího výroby divadelních her jako je Romeo, Hamlet, Richard III a Cyrano. V Kanadě přijal nejslavnější roli jako premiér Pierre Truedau v minisérii TRUDEAU (2002). Za tu roli získal ocenění Gemini Awards za nejlepší herecký výkon. Také hrál detektiva Warda v minisérii BON COP a BAD COP. Přijal další roli jako bláznivý marketingový obchodník ve druhé sezóně populárního kanadského seriálu SLINGS and ARROW (1995).

Ve Spojených státech hrál hodně filmových rolí v populárních filmech. Hrál ve filmu CHICAGO (2002), RIDDICK, KRONIKA TEMNA (2004), V MOCI ĎÁBLA (2005), VÝMĚNA (2008). Teď přijal roli ve filmovém trháku THOR (2011). Vystupoval také v divadle Broadway jako Cassius s Denzelem Washingtonem (Brutus) ve hře Julius Caesar.

Jaroslav "NormadSoul" Milich

Herecká filmografie

Filmy

2020 Můj rok se Salingerem
2019 Astronaut
Hunter's Moon
Potomek
2018 Anon
Greta - osamělá žena
Higher Power
2017 Bon Cop Bad Cop 2
Buckout Road
Everfall
2016 Útěk za snem
2015 King Lear
Kingmakers (TV film)
Painkillers
Pirate's Passage (TV film)
Reversion
2014 Amazing Spider-Man 2
Jack Ryan: V utajení
Sloní píseň
2013 Donatella Versace (TV film)
2011 French Immersion
Thor
2010 Voodoo
2009 The Trotsky
2008 24 hodin: Vykoupení (TV film)
Guns (TV film)
Jedno jako druhý
Le Piège américain
Serveuses demandées
Six Reasons Why
Válečné hry 2: Kód smrti
Výměna
2007 Básník války
Judy's Got a Gun (TV film)
Killing Zelda Sparks
Mé srdce pohřběte u Wounded Knee (TV film)
Terapie jinak
2006 Hodnej polda, zlej polda
2005 Dohoda
Heidi
Lži mé matky (TV film)
Připálený toast (TV film)
V moci ďábla
2004 Riddick: Kronika temna
Smrt na dálnici
2003 Policajti na baterky
V hlavní roli Pancho Villa osobně (TV film)
Výplata
2002 Chicago
Nejhorší obavy
Ohnisko požáru (TV film)
Otcovy hříchy (TV film)
The Baroness and the Pig
Trudeau (TV film)
Vdovy (TV film)
2001 Hotel "Století" aneb Historie jednoho pokoje
Lola
Největší riziko (TV film)
Pearl Harbor
Přístav (TV film)
Start v ohrožení
The Big Show (TV film)
Zastřelte Reagana (TV film)
Šílenec
2000 Muž z Virginie (TV film)
Norimberk (TV film)
Perfect Son, The
Thomas and the Magic Railroad
V nachovém oparu (TV film)
1999 Bouře století (TV film)
Insider: Muž, který věděl příliš mnoho
Nikdy na mne nezapomeňte (TV film)
Titus
Zaujmi pózu
1998 Akce Airborne
Herd, The
Krvavé housle
Město andělů
Netvor (TV film)
The Lesser Evil
Útěk (TV film)
1997 Kritická péče
Nesprávný muž
Tváří v tvář
V nepřátelských vodách (TV film)
1996 Soumrak nad Manhattanem
The Boor
1995 Friends at Last (TV film)
Kde jsou ty prachy? (TV film)
Truman (TV film)
1994 Pavouk a moucha (TV film)
1993 Romeo & Juliet (TV film)
Třicet dva krátkých filmů o Glennu Gouldovi
1992 Artemisia (TV film)
1990 Bethune: The Making of a Hero
Nádherní snílci
Schůzky se smrtí (TV film)
1988 Blades of Courage (TV film)
Taming of the Shrew, The (TV film)
Železný orel 2
1987 A Nest of Singing Birds
1986 The Boys from Syracuse (TV film)

TV seriály

2020 Projekt Modrá kniha (TV seriál)
Operace Mainbrace (S02E10)
2019 For All Mankind (TV seriál)
Home Again (S01E06)
He Built The Saturn V (S01E02)
Red Moon (S01E01)
Umbrella Academy (TV seriál)
Bílé housle (S01E10)
Změny (S01E09)
Něco se proslýchá (S01E08)
další epizody (10)
Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Prodigal Father (S13E04)
2018 The Truth About the Harry Quebert Affair (TV seriál)
The End (E10)
Firebug (E09)
Got It All Wrong (E08)
další epizody (10)
2017 Lore (TV seriál)
Echoes (S01E02)
Domek z karet (TV seriál)
60. kapitola (S05E08)
58. kapitola (S05E06)
57. kapitola (S05E05)
další epizody (6)
2016 Domek z karet (TV seriál)
51. kapitola (S04E12)
50. kapitola (S04E11)
48. kapitola (S04E09)
další epizody (5)
2015 Gotham (TV seriál)
Dravá zvěř (S01E19)
Každý má svého Cobblepota (S01E18)
2014 Sensitive Skin (TV seriál)
2013 Revoluce (TV seriál)
Temná věž (S01E20)
Potomci lidí (S01E19)
Stopa (S01E18)
další epizody (7)
Borgiové (TV seriál)
Tvář smrti (S03E01)
Dobrá manželka (TV seriál)
Red Team/Blue Team (S04E14)
2012 Revoluce (TV seriál)
Pevné pouto (S01E08)
Dětská křížová výprava (S01E07)
Saving Hope (TV seriál)
Bea, Again (S01E09)
The Great Randall (S01E06)
Borgiové (TV seriál)
Zpověď (S02E10)
Svět zázraků (S02E09)
Pravda a lži (S02E08)
další epizody (10)
2011 Borgiové (TV seriál)
Nikdo (S01E09)
Umění války (S01E08)
Smrt na sinavém koni (S01E07)
další epizody (9)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Flight (S12E15)
2009 The Listener (TV seriál)
Flashpoint (TV seriál)
Eagle Two (S01E10)
24 hodin (TV seriál)
Day 7: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S07E24)
Day 7: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S07E21)
Day 7: 10:00 p.m.-11:00 p.m. (S07E15)
další epizody (12)
2006 Battlestar Galactica (TV seriál)
Epiphanies (S02E13)
2002 Napoleon (TV seriál)
1812–1821 (E04)
1807–1812 (E03)
1800–1807 (E02)
další epizody (4)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Seven (S01E07)
Foreign Objects (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Galileo (S02E09)
1997 Liberty! The American Revolution (TV seriál)
Noční hříchy (TV seriál)
1996 Krajní meze (TV seriál)
Loupež (S02E14)
Směr jih (TV seriál)
The Duel (S02E16)
1977 The Great Detective (TV seriál)

Dokumentární

2018 Exit Interview: John Hofsess (TV film) - vyp.
2016 Where the Universe Sings (TV film)
2014 Hrdinové a padouši: Svět úžasného Spider-mana (TV film)
2004 Případ ztracené bomby (TV film) - vyp.
2002 Benjamin Franklin (TV seriál)
2000 Making of 'Titus', The
1997 Louisbourg Under Siege
1995 Champagne Safari, The

Host

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)