foto

Rhona Mitra

  • nar. 9.8.1976 (41 let)
    Paddington, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Nevydržím na místě a mí partneři na mě kvůli tomu žárlí. Nechápou, že to, že pořád někde lítám ještě neznamená, že si to tam rozdávám s někým jiným."

Britská herečka s napůl irskou (po matce) a napůl indickou (po otci) krví na sebe poprvé výrazněji upozornila v roce 1998, který celý strávila na veletržních předváděčkách v kostýmu Lary Croft, hrdinky populární videoherní série Tomb Raider, kvůli jejímuž věrohodnému ztělesnění podstoupila plastickou operaci prsou. Její rodiče se rozvedli, když jí bylo osm let a poslali ji do internátní katolické školy, odkud ale byla vyhozena pro špatné chování a o moc lépe si nevedla ani na té další. "Bylo mi jen čtrnáct, sebrala jsem auto a vyrazila s ním k místní chlapecké škole. Jedna má kamarádka mě ale nabonzovala a já pak strávila týden v zamřížované místnosti jen s růžencem, odkud mě pouštěli jen ke zpovědi."

Rhona se pak několik let pohybovala po londýnské klubové scéně a postupně ji začalo přitahovat herectví. Po roce stráveném na tříleté herecké škole měla pocit, že víc už umět nepotřebuje a rozhodla se zkusit štěstí na prknech co znamenají svět a v televizi. První větší role se dočkala v britské televizní minisérii "THE MAN WHO MADE HUSBANDS JEALOUS" (1997) a rok nato debutovala i ve filmu dobrodružnou fantasy pro děti KID IN ALADDIN´S PALACE (1998), kde si zahrála Šeherezádu. Po štěcích ve snímcích MONK DAWSON a KRUPIÉR s Clivem Owenem, přišla další trochu výživnější role hradní paní v post-apokalyptickém béčku BEOWULF (1999) s Christopherem "něčím se živit musím" Lambertem.

Téhož roku se její herecká kariéra slibně rozběhla díky účinkování v populárním americkém seriálu pro mládež PARTY OF FIVE, které ji přineslo vedlejší role ve Verhoevenově hororu MUŽ BEZE STÍNU (2000), kde byla znásilněna neviditelným Kevinem Baconem a v krimi SEJMĚTE CARTERA (2000) se Sly Stallonem. Následovaly komedie ALI G INDAHOUSE (2001) a HOLKA NA ROZTRHÁNÍ (2001), thrillery SMRT NA DÁLNICI (2002) a ŽIVOT DAVIDA GALEA (2002) a úspěšné právnické seriály "PRACTICE" a jeho spin-off "BOSTON LEGAL" Davida E. Kelleyho (NEMOCNICE CHICAGO HOPE, ALLY MCBEALOVÁ). Opakovaně také vystoupila v seriálu PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O..

Josef "choze" Blažek

Herecká filmografie

Filmy

2016 Hard Target 2
2014 Loft
2012 Crisis Point (TV film)
2010 Reuniting the Rubins
2009 Separation City
Stolen
Underworld: Vzpoura Lycanů
2008 Soudný den
2007 Odstřelovač
23
2006 Vlci
2004 Smrt na dálnici
Spartakus (TV film)
2003 Bratři jak se patří
Život Davida Galea
2002 Ali G Indahouse - Film
Holka na roztrhání
2000 Muž bez stínu
Sejměte Cartera
1999 Beowulf
How to Breed Gibbons
1998 Calvin v Aladinově paláci
Krupiér
Monk Dawson
1997 Lust for Glorious (TV film)
The Man Who Made Husbands Jealous (TV film)

TV seriály

2017 Agresivní virus (TV seriál)
One Shot (S04E03)
The Blood Tax (S04E02)
The Worm Turns (S04E01)
2015 Poslední loď (TV seriál)
Ještě větší jednota (S02E13)
Námořní bitva (S02E12)
Valkýra (S02E11)
další epizody (13)
2014 Poslední loď (TV seriál)
Všude dobře, doma nejlíp (S01E10)
Testy (S01E09)
Do baru přijdou dva námořníci... (S01E08)
další epizody (10)
2010 Protiúder (TV seriál)
Za branou (TV seriál)
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Vpád, část druhá (S01E20)
Vpád, část první (S01E19)
Zrádce (S01E18)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2000 Gideon's Crossing (TV seriál)
Secret Agent Man (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
1995 Ghostbusters of East Finchley (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)

Dokumentární

2008 Anatomy of Catastrophe: The Making of 'Doomsday'

TV pořady

2003 Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace