Reklama

Reklama

Aimee Mullins

Aimee Mullins

nar. 20.07.1976 (47 let)
Allentown, Pennsylvania, USA

Biografie

Aimee Mullins se narodila se zvláštní chorobou fibulární hemimelia (chybějící lýtková kost). Kvůli téhle nemoci prodělala amputaci na obou nohách po koleno, to jí byl jeden rok. Nicméně se stala absolventkou Parklandské vysoké školy v Allentownu a Georgetownské University ve Washingtonu, DC. Od dětství se věnovala sportu, mohla chodit a běhat díky speciální protézám, které nosí do teď.

Na škole byla v softballovém týmu, kde držela ligový rekord. Závodila také ve sjezdovém lyžování. Když studovala na Univerzitě v Georgetownu soutěžila proti zdatné sportovce v NCAA divize v atletických disciplínách a stala se tak první ženou v historii, která navzdory svým tělesným potížím soutěžila v NCAA. V roce 1998 zahájila kariéru úspěšné modelky. Stala se modelkou pro britského módního návrháře Alexandera McQueena. Díky protézám si může měnit i svou výšku.

V roce 2002 si zahrála ve filmu Matthewa Barneyho Cremaster 3. Dále si zahrála po boku Davida Sucheta a Aidana Gillena v Hercule Poirot: Pět malých prasátek. Nejnověji si zahrála v novém seriálu Crossbones po boku Johna Malkoviche.

Od roku 2013 chodila s hercem Rupertem Friendem. Pár se v prosinci 2014 zasnoubil.

Tereza "Streeper" Filounková

Herečka

Host

Reklama

Reklama