foto

Šimon Holý

  • nar. 1995
    Praha, Česko

Biografie

Šimon Holý se narodil roku 1995 v Praze, kde vystudoval režii na FAMU. Působí jako moderátor proudového vysílání na stanici Čro Radio Wave. Je autorem soundtracku ke snímkům Parádně pokecal (2014), Rodinný film (2015), Jiří pes uprchlík (2019) a spoluautorem hudby k Všechno bude (2018), za který byli společně s Monikou Omerzu Midriakovou a Pawlem Szamburskim nominováni na Českého lva. V roce 2016 natočil svůj krátkometrážní film Všechno, na kterém spolupracoval s kameramankou Janou Hojdovou.

Ostrava Kamera Oko

Skladatelská filmografie

Filmy

2019 Jiří pes uprchlík
2018 Videodivers (studentský film)
Všechno bude
2016 Všechno (studentský film)
2015 Rodinný film
2014 Gottland
Odraz světla na zdi (studentský film)
Parádně pokecal
SAN (studentský film)

Dokumentární

2015 Tam kde je tma

Režijní filmografie

Filmy

2016 Málo lásky (studentský film)
Všechno (studentský film)
2014 Odraz světla na zdi (studentský film)
SAN (studentský film)

Dokumentární

2015 Tam kde je tma

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Málo lásky (studentský film)
Všechno (studentský film)
2014 Odraz světla na zdi (studentský film)
SAN (studentský film)

Střihačská filmografie

Filmy

2016 Všechno (studentský film)

Dokumentární

2015 Tam kde je tma

Fanoušci tvůrce