foto

Julie Jurištová

  • nar. 29.11.1955 (62 let)
    Znojmo, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Od dětství byla jejím zájmem literatura. Jako patnáctiletá se pokoušela o zkoušku na dramatickou konzervatoř, nedala se odradit neúspěchem a v r.1978 absolvovala obor herectví u profesora Miloše Nedbala na pražské DAMU. Od počátku sedmdesátých let působila v oblastních divadlech v Českém Těšíně a Mostě. V roce 1979 se stala členkou Městských divadel pražských (Eva v domě bez rodičů, Nina v Maškarádě, Harpyje v Radzinského Rozhovorech se Sokratem, Konstance v Amadeovi).

Televizní diváci jí mohli vidět v inscenacích NA DVOŘE VÉVODSKÉM, OBYČEJNÁ HISTORIE. Debutovala ve slovenském filmu režiséra Z.Záhona TETOVANÉ ČASOM v roce 1975. Větší role přišly na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Vytvořila je v pohádkách, filmech pro děti a mládež, realistických příbězích ze současnosti, (NOC KLAVÍRISTY, DEVÁTÉ SRDCE, PRINC A VEČERNICE, STOPAŘ, TOTO LÉTO DOMA, KOUZELNÉ DOBRODRUŽSTVÍ. Hrála i ve filmech bývalé NDR (SNĚŽENKA A RŮŽENKA, ALE PANE DOKTORE). Nejvíce si ji lidé pamatují jako pionýrskou vedoucí (Terezka) ve filmu pro děti OD ZÍTŘKA NEČARUJI (1978).V současné době provozuje divadelní společnost Julie Jurištové.

Miloš "M.B" Boubín

Herecká filmografie

Filmy

1991 F - E - D - A (TV film)
1990 Démantový déšť (TV film)
1987 Arabesky (TV film)
Kouzelný cedníček (TV film)
Pokušení doktora Burdy (TV film)
Sychravé království (TV film)
1986 Spor o bohyni (TV film)
Statečný Azmun (TV film)
1984 Bandité (TV film)
Bergman a Bergman, detektivní kancelář (TV film)
Kouzelníkův návrat
Prodavač humoru
Příliš velká šance
Sen noci svatojanské (divadelní záznam)
Stopy zločinu: Velká rána (TV film)
1983 O hodném Fridolínovi a zlé Józe (TV film)
1982 Kouzelné dobrodružství
Obyčejná historie (TV film)
Pražská terčovnica (TV film)
1981 Dřevěné království (TV film)
Předeme, předeme zlatou nitku (TV film)
1980 Aber Doktor (TV film)
Toto leto doma
1979 Láďo, ty jsi princezna! (TV film)
Na dvoře vévodském (TV film)
Od zítřka nečaruji
Sněženka a Růženka
Stopař (TV film)
1978 Deváté srdce
Princ a Večernice
Stopař
Sázka pro dva (TV film)
1977 Nikdy toho nenechám (TV film)
Zítra vstanu a opařím se čajem
1976 Boty plné vody
Noc klavíristy
1975 Tetované časom

TV seriály

1987 Pletky paní Operetky (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
1986 Pletky paní Operetky (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
1985 Synové a dcery Jakuba skláře (TV seriál)
Jubileum (E13)
Ochranná značka (E11)
Voda (E09)
Pletky paní Operetky (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
1984 My všichni školou povinní (TV seriál)
Zvonění na časy (E13)
Návrat (E12)
Viníci (E11)
další epizody (5)
Pletky paní Operetky (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
1983 Pletky paní Operetky (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
V službách zákona (TV seriál)
1978 Pan Tau (TV seriál)
Pan Tau na pionýrském táboře (S04E05)
1976 Muž na radnici (TV seriál)
Rozchod (E10)
Křížové tažení (E09)
Silvestr (E08)

TV pořady

1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1985 Pan Tau a kouzelné písničky (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace